NUCLEARS

Vandellòs II sospita que fa un any va tenir dos carregadors inoperables durant unes hores

La central nuclear detecta l'anomalia durant la recàrrega de combustible i el CSN el qualifica de nivell 0

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 3 de novembre de 2021 a les 17:12 |
Panoràmica de Vandellòs II | Reusdigital.cat
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La central nuclear Vandellòs II ha informat el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) que sospita que durant unes hores del novembre del 2020 va tenir dos carregadors inoperables. Es tractaria dels carregadors K1 i K2. Els tècnics van detectar el problema durant l'anàlisi posterior a una anomalia que van trobar en el K1 aquest 15 de juny i que ja va ser corregida. L'informe va concloure que el problema "podria haver estat present des del moment en que es va fer l'anterior manteniment preventiu" per la qual cosa es va decidir revisar l'històric de funcionament del segon carregador (K2), ha explicat l'Associació Nuclear Ascó Vandellòs (ANAV).

El CSN l'ha qualificat de nivell 0 en l'Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics. Així, han verificat que el carregador K2 no va funcionar entre les 19.27 hores del 18 de novembre del 2020 i les 0.05 hores del dia 20.

Durant aquest període el carregador "va estar a disposició de l'àrea de manteniment per la realització de tasques de manteniment preventiu". Per això, des d'ANAV s'ha considerat que els dos carregadors "van poder estar inoperables". Finalment, tant la companyia com el CSN han afirmat que la incidència no va tenir impacte en la seguretat de les persones ni el medi ambient.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: