1 de 10
POLÍTICA

El PSC demana un pla d'acció «immediat» per al Carrilet

Els socialistes reclamen una millora de la neteja viària, de la il·luminació i el manteniment del mercat

Andreu Martín i la regidora Tania Agudo, del PSC, amb una paradista del mercat del Carrilet | PSC Reus/ Twitter
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 3 de novembre de 2021 a les 11:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El PSC Reus ha denunciat, durant una roda de premsa duta a terme aquest matí de dimecres, els "incompliments" del govern al barri del Carrilet. Envoltat de veïnes de la zona, el portaveu Andreu Martín ha demanat un pla d'acció d'aplicació "immediata" en aquest indret del terme, i que hauria de contemplar la millora de la neteja de la via urbana, el manteniment de parcs, jardins i zones verdes i "més i millor" il·luminació. En aquest sentit, el cap de l'oposició ha apuntat que és "respectuós" amb el procés participatiu obert per transformar l'àrea, si bé el veïnat present ha qüestionat que del resultat se'n derivi "quelcom positiu". 

"On han anat a parar, els diners dels impostos?Martín ha començat la seva intervenció tot destacant dues "promeses incomplertes" dels partits del govern, a la campanya de les municipals del 2019, i que tenien com a objecte l'estació d'autobusos i el mercat. En aquesta línia, ha volgut recordar que en el seu moment es va anunciar que aquest últim equipament tancaria el juny d'enguany, i que si finalment serà obert fins al 2024 necessita "manteniment i millores". El socialista ha mirat enrere per apuntar que, en el poc més d'una dècada d'alcaldia de Carles Pellicer, al Carrilet "no s'hi ha fet res". "Els reusencs d'aquest barri bé que paguen els seus impostos. On han anat a parar, doncs, aquests diners?", s'ha preguntat. 

Encara tot analitzant la gestió del govern, Martín ha argumentat que la transformació urbana plantejada al Carrilet es pot interpretar com una "estratègia" per "defugir" les responsabilitats actuals derivades d'una suposada inacció a la zona. "Ens volen parlar del futur, i això sembla pilota endavant", ha detallat. Tot fent un joc de paraules, ha exposat que "ni Junts al barri, ni polítiques d'esquerra, ni ara ni mai", en al·lusió als tres socis del govern municipal. 

El mercat i els fons europeusPer tot plegat, el líder dels socialistes reusencs ha fet una proposta "concreta" per al barri, de caràcter integral, i que comportaria entre altres la millora de carrers, places i façanes, de la senyalització, de la il·luminació i de la neteja viària. Per combatre el suposat incivisme a la zona, ha reclamat una intervenció comunitària "contínua". Finalment, sobre el mercat i ja que aquest romandrà obert encara tres anys, ha demanat un pla de manteniment i que el consistori sol·liciti els fons europeus Next generation "adequats" per a l'equipament, "com s'ha fet amb el mercat central". 

El veïnat que ha acompanyat Martín també hi ha dit la seva. "Sembla que els interessos de la gent els importen un rave, als del govern", ha apuntat Mariano. "Ens estem organitzant perquè volem més zones verdes, i perquè creiem que el mercat està infrautilitzat", ha dit després Judit Pizarro. "Volem que el govern deixi de fer promeses i que passi a l'acció", ha conclòs. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: