EFEMÈRIDE

Preparen un acte per commemorar els 25 anys dels Jocs Special Olympics a Reus

Encara pendent d’agenda, vol rememorar l’esperit d’aquells dies

Una imatge aèria de la zona del pavelló olímpic de Reus | Reus.cat
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 3 de novembre de 2021 a les 09:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La ciutat de Reus va acollir del 31 d’octubre al 3 de novembre de 1996, ara fa 25 anys, els Jocs Special Olympics. Per recordar aquells dies inoblidables, la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Reus i Reus Esport i Lleure preparen per finals d’any un acte de commemoració i reconeixement als protagonistes d’uns jocs que van suposar una fita inoblidable pels esportistes locals. Hi van participar esportistes del Club Alba, del Taller Baix Camp o Pablo Freire.

En total, més de 2.300 participants i més de 1.000 voluntaris de la ciutat, implicats en un esdeveniment multiesportiu i cultural adreçat a les persones amb discapacitat intel·lectual. Per l’acte es treballa en la recollida de testimonis dels protagonistes que van fer possible l’esdeveniment i d’imatges d’arxiu d’aquells dies. La celebració a la ciutat dels Jocs Special Olympics va suposar un desplegament logístic sense precedents amb la posada a disposició de gairebé totes les instal·lacions esportives de la ciutat; el muntatge de carpes i espais exteriors; la celebració d’activitats culturals i esportives paral·leles, i l’arribada entusiasta d’esportistes, entrenadors i famílies vinguts de tot l’Estat i de diferents països europeus.

L’acte, encara pendent d’agenda, vol rememorar l’esperit d’aquells dies, amb les grades plenes de color i, com a principals protagonistes, els i les esportistes que amb el seu jurament “vull guanyar, però si no ho aconsegueixo deixeu-me ser valent en l’intent” deixaven clar que aquella no era una declaració d’intencions, sinó que era un autèntic lema de vida.

Els altres grans actors van ser els voluntaris, els quals van dedicar molt de temps a formar-se per conèixer una realitat fins llavors desconeguda, la de les persones amb discapacitat intel·lectual. En definitiva, uns dies de gran intensitat, emotivitat i orgull dels que ara es vol fer memòria amb aquesta iniciativa.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: