FIRES

La Selva del Camp viu la seva primera Fira postcovid

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha estat l'encarregada d'inaugurar oficialment les activitats d'aquest cap de setmana

per Reusdigital.cat, La Selva del Camp | 30 d'octubre de 2021 a les 17:47 |
Noemí Llauradó i Josep Masdeu en la inauguració de la fira | Cedida
Després de dos anys d'absència, la Selva del Camp recupera aquests dies la seva Fira i ho fa amb l'objectiu d'adaptar-se un cop més a la nova realitat social i econòmica generada arran de la pandèmia de la Covid-19. Igual que ha fet des dels seus inicis, fa més de 500 anys, el certamen selvatà ha buscat noves fórmules per promocionar l'activitat comercial i l'emprenedoria local en aquest últim cap de setmana d'octubre. Aquest dissabte al matí, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó ha estat l’encarregada d’inaugurar-la oficialment, acompanyada de l’alcalde Josep Masdeu, a més d’altres autoritats locals.

L'alcalde de la Selva, Josep Masdeu, ha agraït el suport de la Diputació en les activitats del certamen i ha destacat l'evolució constant de la Fira al llarg dels anys per tal d'adaptar-la a les necessitats i a la situació de cada moment. En aquest sentit, Masdeu creu que “la pandèmia obligarà a reinventar molts aspectes de la nostra societat i que cal donar suport a les noves iniciatives que en sorgeixin per tal de seguir creixent. “Per la seva banda, Llauradó ha volgut posar en relleu la tradició de la Fira selvatana i la importància del seu teixit associatiu, aprofitant la visita per conèixer de primera mà la realitat i la situació de les nombroses entitats de la localitat.

Durant aquest cap de setmana es pot assistir, això sí, amb les mesures de seguretat encara vigents, a les propostes culturals, gastronòmiques, artístiques i d'oci programades a la fira, sense oblidar tampoc els actes emmarcats en el vessant econòmic.

El carrer Major i la plaça del mateix viuen un ple ambient firal amb les parades de productes locals i de proximitat, i l’avinguda Puig i Ferrater s’ha convertit en l’aparador on les entitats selvatanes mostren la seva activitat. La zona de l’Horta de la Pura aplega les atraccions, i molts indrets del poble estan amenitzats per cercaviles musicals i espectacles infantils.  

Dins del programa de la fira també hi ha la recepció dels nounats i nouvinguts a la vila, que enguanya es fa en dos actes, el dissabte i el diumenge. A més, la planta superior del castell acull l’Espai professional de la fira, que compta amb testimonis d’èxit d’emprenedors del Camp de Tarragona. El programa es completa amb el cros escolar i l’exposició de la Comuna del Camp, entre altres activitats.

Aquesta fira va néixer fa més de 500 anys a la Selva, com un mercat de referència al Camp de Tarragona i un punt de transaccions comercials on feien cap els pagesos amb els beneficis obtinguts de les seves collites.
 

Una de les parades de la Fira de la Selva del Camp Foto: Cedida

Participació