1 de 10
MOBILITAT

La Guàrdia Urbana de Reus formarà joves del Baix Penedès en l'ús de patinets elèctrics

En sessions al parc de trànsit de la capital del Baix Camp, al novembre

Imatge d'arxiu d'una sessió formativa de la policia reusenca per a joves | Reus.cat
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 29 d'octubre de 2021 a les 16:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les sessions pràctiques del programa d’educació viària que porta a terme la Guàrdia Urbana de Reus per formar els joves de la ciutat sobre com circular de manera segura amb vehicles de mobilitat personal "ha esdevingut un servei de referència per a altres municipis", segons fonts municipals.

El cos policial formarà al parc de trànsit de Reus a alumnes de centres educatius d'altres poblacions que s'han interessat pel servei. Les primeres sessions teòriques i pràctiques tindran lloc amb alumnes de 14 i 17 anys del Vendrell, Cunit i Calafell els dies 22, 23 i 24 de novembre. Les classes que porta a terme la Guàrdia Urbana són amb alumnes de 4rt d'ESO i 1r de BAT.

El programa va arrencar "davant la detecció d’un elevat desconeixement de les normes d’ús per part dels usuaris; que coincideix amb una important proliferació d’aquesta tipologia de vehicles a la ciutat", s'ha fet constar. La combinació dels dos factors "genera situacions de risc i d’inseguretat viària en la relació que vianants i patinadors, a les quals la Guàrdia Urbana vol intervenir-hi des de la vessant pedagògica", s'ha apuntat.

Els patinets elèctrics i la resta de vehicles de mobilitat personal no poden circular per voreres i zones de vianants; i en conseqüència, només poden circular per les vies expressament autoritzades, que són: calçades, carrils bici i vies de velocitat 30. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: