SOCIETAT

El col·lectiu Silenci es plantarà cada dia al Parlament

L’acció de protesta "Silenci...rebel·leu-vos" va arrencar primer a Tarragona per passar després a Madrid, amb el nom "Rebelaos"

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 29 d'octubre de 2021 a les 12:41 |
Imatge d'arxiu de «Silenci...rebel·leu-vos» a Tarragona | Infocamp/ GDDCT
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’acció Silenci...rebel·leu-vos es va dur a terme davant del Palau de Justícia de Tarragona fins a l’octubre de 2019. Eren cinc hores de permanència diàries, amb 30 minuts de "silenci estricte", segons el col·lectiu organitzador de la iniciativa, a partir de les 12 del migdia. "Es tractava d’una interpel·lació encara vigent, a la societat en general, però dirigida als jutges, fiscals i cossos policials en particular, a qui se’ls demanava que es rebel·lessin contra la injustícia que va suposar la violència exercida l’U d’Octubre i els consegüents processos judicials", s'ha exposat en un comunicat.

Sense deixar l’acció al Palau de Justícia de Tarragona, des de l’inici del "judici farsa" a Madrid contra els presos polítics, el col·lectiu anomenat Silenci es va decidir a iniciar l’acció Rebelaos davant del Tribunal Suprem, "canviant lleugerament el format per fer-lo coincidir amb les vistes. I d’aquesta manera vam ser-hi presents cada dia, matí i tarda, ininterrompudament durant els quatre mesos que va durar el judici", s'ha subratllat des de l'entitat.

Ara, després de la "lamentable" actuació dels partits que "teòricament" s’han manifestat actualment o en algun moment a favor del dret a decidir, "entenem que no podem estar callats i tot seguint amb la mateixa filosofia de la protesta pacífica i noviolenta", per concebre l’acció Silenci... plantem cara, davant del Parlament de Catalunya. La idea d’aquesta acció es basa en la plantada que Lluís Maria Xirinacs va començar fa 20 anys davant del Palau de la Generalitat, per demanar que es constituís l'Assemblea dels Països Catalans. "Decidim plantar cara i dir-los aquí, davant del Parlament, i diàriament, el que pensem i el que volem", s'ha apuntat.

"I això ho resumim en aquests quatre missatges. El primer, diputades i diputats, és que si no sou fidels al mandat del poble, no sou dignes de representar-nos. El segon, president i membres del Govern, és que el poble no us dona la paraula per a falses taules de diàleg; el tercer és per a ERC, JxCat, CUP, ECP i PSC, i és que n’estem farts, de les vostres misèries”; i el quart és per demanar la dissolució de la BRIMO i l'ARRO. Volem una policia mentalment equilibrada, protectora i pacificadora”, s'ha assenyalat des de Silenci.

D'aquesta manera, i des de dimecres 3 de novembre, es començarà una permanència davant les portes del Parlament, cada dia de les 10 del matí a la 1 del migdia, els dies que no hi hagi ple; i de 9 del matí a 1 del migdia i de 3 a 6 de la tarda els dies que n'hi hagi. Es guardarà un "silenci estricte" de les 12 a dos quarts d'1 del migdia i de 5 a dos quarts de 6 de la tarda els dies que hi hagi ple. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: