1 de 10
LABORAL

El comitè de vaga del 112 celebra la «ferma voluntat» d'Interior per estudiar la internalització del servei

Els representants dels treballadors reclamen també la creació d’un conveni propi

Imatge d'arxiu d'una protesta dels treballadors del 112, a Reus | Reusdigital.cat
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 28 d'octubre de 2021 a les 14:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Diversos membres del comitè de vaga del 112 s'han reunit amb la directora del servei, Irene Fornós, i el secretari general del Departament d’Interior, Oriol Amorós, per seguir tractant el conflicte laboral existent a l'empresa, amb els treballadors en vaga. Malgrat que acaba de publicar-se una nova licitació per a la gestió de l’operativa a través d’una empresa privada, els representants del personal han fet constar que es va manifestar la "ferma voluntat" de crear una comissió d’estudi per analitzar la viabilitat de la internalització del 112, "de la mateixa forma que la prevista per al 061 en base a l’acord de Govern entre ERC i CUP".

Des d’Interior, segons s'ha apuntat des del comitè de vaga, es va voler remarcar la "bona voluntat" envers el servei i els seus treballadors informant que a la nova licitació s’hi inclou una millora en el plus d’emergències que percep la plantilla, així com una actualització de l’IPC en els plusos propis del servei, "que porten anys congelats". També preveu "una major incidència en els aspectes formatius i psicosocials de la feina", tal com s'ha subratllat al comunicat.

Per part dels representants dels treballadors, es va remarcar "novament la importància de la internalització i de la creació d’un conveni propi que no només aprofundeixi en les necessàries millores en les condicions de la plantilla, sinó que permeti gestionar el servei de manera que pugui arribar als nivells d’eficiència i excel·lència que mereix la ciutadania". Els "milers" de trucades d’emergència perdudes en els últims mesos, la "manca" d’un bon sistema de guàrdies, la "permanent rèmora" del benefici empresarial en un servei que ha de garantir la seguretat i salut ciutadanes, o "el recent acomiadament fulminant d’un treballador sense l’aplicació prèvia del règim sancionador establert" han estat algunes de les situacions denunciades pel comitè de vaga durant la reunió.

En paral·lel, a la comissió d’Interior del Parlament de Catalunya s'ha votat la compareixença dels treballadors per exposar la seva situació. La moció va ser aprovada, "pel que aquesta hauria de produir-se en les properes setmanes", segons el comitè de vaga del 112. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: