1 de 10
PATRIMONI

​Descobreixen vuit sitges del segle VIII aC enmig d'un camp de vinyes de Nulles

És la segona excavació al jaciment Mas Cap del Ferro, on els experts creuen que podria haver-hi un assentament

L'arqueòloga Georgina Prats mostrant la primera sitja descoberta per sorpresa l'any 2019, a Nulles. | Ariadna Escoda/ACN
per Nació Tarragona, Tarragona | 28 d'octubre de 2021 a les 13:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'equip d'Arqueologia Protohistòrica de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC) ha localitzat vuit sitges d'emmagatzematge del segle VIII aC al jaciment Mas Cap del Ferro, a Nulles. Una de les singularitats d'aquesta troballa és la seva localització, enmig d'un camp de vinyes.

Es tracta de la segona intervenció arqueològica a la zona, després que l'any 2019 apareguessin per sorpresa tres sitges, arran de l'obertura d'un camí. Segons els arqueòlegs, aquestes estructures corresponen a finals de l'edat del bronze i principis de la del ferro. La doctora en Prehistòria de la Universitat de Lleida, Georgina Prats, afirma que l'agrupació d'aquestes sitges podria indicar l'existència d'un assentament, encara pendent de descobrir.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: