1 de 10
INCLUSIÓ

La Cartoixa d'Escaladei acull un taller de teatre social

A càrrec de Teatrosfera

Els participants al taller | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 28 d'octubre de 2021 a les 13:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Parc Natural de la Serra de Montsant va obrir un nou escenari d’inclusió de la diversitat amb un taller a càrrec de la companyia de teatre social Teatrosfera. L’activitat va tenir lloc gràcies a la col·laboració de la Cartoixa d’Escaladei (Agència Catalana de Patrimoni Cultural), que va oferir les seves instal·lacions.

Aquest és el segon taller de teatre inclusiu a la natura que programa el Parc Natural de Montsant, que ja va impulsar una primera experiència formativa d’inclusió el passat mes de juny inclòs en la seva agenda d’activitats del Parc Natural.

La iniciativa té per objectiu que tothom pugui gaudir de fer teatre a la natura en igualtat d’oportunitats i, per tant, està especialment adreçada a persones amb diversitats funcionals (físiques, sensorials, intel·lectuals), a qui es faciliten els recursos necessaris d’accessibilitat. La proposta es basa en l’experimentació a través dels sentits i amb diversos llenguatges teatrals per despertar la creativitat i la participació de totes les persones participants.
 

Una imatge del taller social Foto: Cedida


És una experiència d’aprenentatge vivencial, on el potencial és l’expressió artística de la diversitat. La natura va esdevenir font d’inspiració i acollida. Les dinàmiques del taller i els exercicis sensorials i d’improvisació van ajudar a transmetre emocions positives i una vinculació afectiva amb l’espai natural. El joc creatiu en aquest escenari va motivar un clima d’obertura per cocrear, per expressar-se lliurement, per descobrir noves mirades, escoltar de manera diferent, i, alhora, gaudir de moments divertits.

Un total de 12 participants de diverses entitats del territori, com la Llar Montsant de Falset i dues persones del col·lectiu Teatre Ganyotes de Tarragona, van participar activament en el taller, que contribueix a donar resposta a una gran mancança d’oferta per a persones amb capacitats diverses.

Teatrosfera té una destacada experiència en propostes d’inclusió de la diversitat i va ser una companyia pionera en realitzar rutes teatralitzades inclusives en espais naturals.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: