ENERGIA

S'amplia a cinc anys la bonificació del 50% de l'IBI per instal·lar plaques solars

Durant el 2021 s'han registrat 36 sol·licituds per gaudir d'aquest descompte

per Alba Cartanyà, Reus, Catalunya | 28 d'octubre de 2021 a les 12:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Reus amplia a cinc anys el període de bonificació del 50% de l'IBI als particulars i empreses que instal·lin plaques solars al seu edifici (generant un 30% de l'energia contractada). Fins ara, aquest descompte estava limitat a dos anys.

Es tracta d'una de les novetats que es va aprovar en les ordenances fiscals del ple del passat 22 d'octubre, tal com ha assenyalat el regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, durant la roda de premsa d'aquest dijous 28 d'octubre.

Rubio ha assegurat que les "dades positives" mostren que hi ha un "interès molt alt" en demanar aquesta bonificació. Ha detallat que durant l'any 2021 s'han registrat un total de 36 sol·licituds, 8 de les quals ja estan concedides: s'ha fet el retorn dels diners en 3, i en les 5 restants es farà durant l'exercici 2022. Les altres encara s'estan tramitant.

El regidor ha tret pit de l'augment de 750kW en potència instal·lada fotovoltaica a la ciutat de Reus, i ha agraït els "petits esforços de la ciutadania, cada vegada més conscienciada i disposada a fer el pas cap a l'autoconsum", ha dit.

Línies de treball

Fins ara, les persones particulars o empreses havien de pagar primer l'impost, i després es feia el retorn de la bonificació. "Estem mirant d'ajustar-ho, i que el càrrec ja es faci amb el descompte del 50%", ha indicat Rubio, i ha afegit: "De mica en mica anem aprenent i veient com podem agilitzar aquesta tramitació".

Ha detallat que des de la regidoria s'està treballant en la realització d'un mapa de possibles zones on es poden col·locar plaques solars. També ha fet referència als blocs de pisos i als comerços, i ha avançat que s'està estudiant com integrar-los en illes o comunitats energètiques per tal que "també puguin ser beneficiaris d'energia verda i sostenible".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: