1 de 10
VI

La DO Montsant tanca la verema més productiva dels darrers cinc anys

Amb 8,7 milions de quilos veremats, pels 5,5 de 2020

La verema de la DO Montsant s'ha tancat amb bones xifres | Cedida
per Marià Arbonès, Reus, Catalunya | 28 d'octubre de 2021 a les 11:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Denominació d’Origen Montsant tanca la campanya 2021 amb 8,7 milions de quilos veremats, el que suposa un increment de més del 50% respecte a la verema de l’any passat, quan es van collir 5,5 milions de quilos.

És necessari retrocedir fins a l’any 2016 per trobar una campanya tan productiva. En aquella ocasió es van collir 8,6 milions de quilos de raïm. La causa d’aquest augment de la producció la trobem a les petites i reiterades pluges que s’han repetit al llarg de tot l’estiu i la manca de dies de calor extrema, el què ha ajudat al raïm a madurar lentament i arribar a la verema en el millor estat fitosanitari.

Això, sense oblidar que l’any començava amb una important nevada que es va convertir en una molt bona reserva d’aigua per als ceps. Tan sols les pluges de les primeres setmanes de verema van causar alguns problemes, especialment a la zona mitja i sud de la DO on, des de l’inici de campanya fins a la seva finalització, es van assolir xifres de precipitació acumulada de més de 130 litres, obligant a accelerar la verema per tal de garantir l’estat sanitari del raïm.

Dades per varietatsSi analitzem la verema per varietats, les varietats negres continuen pujant en pes i representen ja el 93% del total de la collita a la DO Montsant. D’aquest percentatge, el 60% dels quilos produïts corresponen a les varietats històriques de la zona.

Així, de garnatxes s’han collit 3 milions de quilos, mentre que les carinyenes han superat ja els 2 milions. Pel que fa a les varietats blanques, la garnatxa blanca i el macabeu continuen sent les varietats protagonistes, i sumen més de 700.000 quilos de raïm, el que suposa més del 90% del total de raïm blanc veremat.

 
Participació