CINEMA

El festival REC projectarà quatre pel·lícules el mes de novembre

Durant tots els dimecres de novembre es projectarà un film d'estrena sobre les noves realitats després de la pandèmia

per Nació Tarragona, Tarragona | 28 d'octubre de 2021 a les 11:23 |
Acte de presentació del REC 2021 | Jaime Rojas / Festival REC
El Festival REC 2021 torna a les sales de cinema i ho fa amb una programació prèvia que s'allargarà durant tot el mes de novembre, abans del Festival, que enguany es duu a terme de l'1 al 8 de desembre. Durant aquest pròxim mes, els seguidors del festival tindran l'ocasió de conèixer diverses pel·lícules d'estrena a Catalunya i a l'Estat espanyol que assumeixen la funció de donar el tret de sortida del festival i, alhora, de fer reflexionar als espectadors i espectadores sobre el mapa de noves realitats que ha despertat en la reconfiguració de l'esfera social i cultural després de la pandèmia.

En aquest context, els espectadors poden gaudir durant aquest novembre de quatre pel·lícules a CaixaForum Tarragona, que es projectaran els dimecres 3, 10, 17 i 24 de novembre a les 19:30 hores i d'una projecció especial del film The return, life after Isis, d'Alba Sotorra, prevista pel dijous 25 de novembre a l'Antiga Audiència, a les 19 hores.

L'avantsala del festival Enguany torna el cicle previ de projeccions del Festival REC, que s'allargarà tots els dimecres del mes de novembre a CaixaFòrum Tarragona. La temàtica de les pel·lícules que enguany faran d'avantsala del REC 2O21 —que seguirà amb aquesta temàtica també durant el festival— en aquest espai tenen un element en comú, i és que s'acosten a la realitat alterada que hem heretat després de la pandèmia, que es trasllada al món del cinema en forma de noves realitats, fakenews i paisatges paral·lels.

El cinema, paradigma de l'escapisme i l'evasió, és alhora la pista de llançament de preguntes més profundes. I el REC, el Festival de cinema de la ciutat, agafa el relleu de les preocupacions i reflexions dels creadors contemporanis i dedica el seu programa especial a aquests nous mons de realitat, verídica o ideada, però sempre autèntica.

El cicle previ del Festival REC 2021 a CaixaFòrum Tarragona s'allargarà durant tots els dimecres de novembre i submergirà als espectadors en una proposta fílmica que ens parla d'una societat cada vegada més al·lucinada, en la qual les notícies han entrat de ple en el terreny d'allò que és increïble i, per tant, ficcional.


 Les projeccions del CaixaFòrum El CaixaFòrum s'estrena el primer dimecres de novembre amb Libertad, una pel·lícula dirigida per Clara Roquet, qui assistirà a l'acte. El film narra una història de creixement i d'autoconeixement que retrata el moment on es descobreixen detalls de la vida que no s'esperaven i comporten les primeres decepcions que, a l'hora i sense saber-ho, formaran part del futur de la vida de les protagonistes.

Las golondrinas de Kabul, una obra de Zabou Breitman i Eléa Gobbé-Mévellec, serà la segona pel·lícula projectada al cicle previ del REC. En aquest cas, l'audiovisual es trasllada a l'estiu de 1998, amb Kabul sota el domini talibà i dos joves enamorats com a protagonistes. Es mostra la realitat d'un país que, de tan cruel, sembla irreal. Aquesta obra d'animació per adults, basada en el bestseller de Yasmina Khadra, ha tingut un gran recorregut a festivals, però a Espanya no va arribar a tenir reconeixement perquè es va estrenar just abans del tancament dels cinemes, el març del 2020.

El 17 de novembre serà el torn de El extraordinario viaje de Celeste García. Un film dirigit per Arturo Infante que condueix a l'espectador a viure una aventura pausada i simpàtica, repleta de situacions surrealistes. Situada a la Cuba «post-soviètica» i «pre-no-sabem-què», la pel·lícula es construeix a través d'una narració audiovisual trufada de metàfores que només els cubans poden "inventar".

L'últim dimecres de mes serà el torn del llargmetratge d'Elisabeth Vogler amb París, (vibrants) anys 20. Ambientada a l'estiu de 2020, la pel·lícula recorre París en un moment històric que es va viure a tot el món, però que la directora ha convertit en una carta d'amor a París, una polaroid d'aquesta redescoberta llibertat, llum i felicitat a través dels carrers de la ciutat. Una experiència plena de vida, un reconèixer-se en estranys, un exercici de deambular que ens mostra que, fins i tot en les crisis més agudes, es pot experimentar alegria.
Participació