PATRIMONI

Justícia començarà a la primavera les obres de rehabilitació del Poble Vell de Corbera d'Ebre

Ciuró espera tenir enllestit el projecte definitiu cap a finals d'any

per Aguaita.cat, Corbera d'Ebre | 27 d'octubre de 2021 a les 17:59 |
Pla general de les cases destruïdes per les bombes al Poble Vell de Corbera d'Ebre. | Justícia
La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha afirmat aquest dimecres que les obres de rehabilitació i museïtzació del Poble Vell de Corbera d'Ebre (Terra Alta) començaran a la primavera. Ciuró espera que el projecte definitiu estigui enllestit cap a finals d'any, si bé no ha marcat terminis d'execució.

La intervenció està pressupostada en 280.000 euros i consistirà en conservar els espais patrimonials i senyalitzar "tot allò emblemàtic i d'interès". La consellera ha posat en valor aquest espai de memòria històrica que ha definit com "emblemàtic del que representa la barbàrie de la Guerra Civil" i que és el "punt de partida per explicar a totes les generacions què va passar".

La titular de justícia també ha comentat que a la Pobla de Massaluca han començat les tasques d'exhumació de dos restes òssies que va trobar un pagès. Els cossos seran traslladats a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per fer l'anàlisi antropològica.

Ciuró ha fet una crida a la ciutadania perquè s'apunten al programa d'identificació genètica que es fa des de l'Hospital de la Vall d'Hebron per tal d'avançar en les tasques d'identificació dels cossos i que puguen ser lliurats a les seues famílies.

També us pot interessar:

 
Participació