Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
“Més qualitat i major collita”. Amb aquestes paraules resumia el
president del Consell Regulador de la DOP Siurana, Antoni Galceran, com és la collita de l’arbequina que tot just ara es comença a produir a les comarques de l’Alt i Baix Camp, Baix Penedès, Tarragonès, Conca de Barberà, Priorat i la Ribera d’Ebre, el territori que aplega la Denominació d’Origen Protegida DOP Siurana.
Enguany, s’estima que
la collita d’olives arbequines serà de 6,4 milions de quilos, un 65% més que a la registrada l’any anterior. La qualitat és excel·lent, segons es desprèn dels informes tècnics i de les primeres analítiques de l’oli d’oliva verge extra nou, que ja s’està obtenint en els molins més primerencs de la DOP Siurana, explicava el president del Consell Regulador, Antoni Galceran.
La presentació de l’oli nou s’ha celebrat a Les Peces-Albinyana, on també s’ha donat a conèixer a la
nova padrina de la collita: la periodista reusenca,
Montse Llussà, col·laboradora a
RAC1 i docent, qui destaca les qualitats de l’oli d’oliva verge extra DOP Siurana, com a producte de gran qualitat, quilòmetre zero i com a ingredient essencial de la seva dieta. Llussà, que és la cinquena padrina de l’oli d’oliva verge DOP Siurana, un càrrec que també han ostentat l’esportista, Núria Picas; el periodista, Xavier Graset; l’actriu Agnès Busquets i el doctor, Bonaventura Clotet, es mostrava molt orgullosa de ser la padrina de la collita, mentre declarava que l’oli d’oliva verge extra DOP Siurana és el que consumeixen a casa.