GASTRONOMIA

Deltebre i Sant Jaume estrenen este divendres edició conjunta de la ruta de tapes Volta i Tapa't

L'esdeveniment finalitzarà el dia 28 de novembre, i el preu de la ració més la beguda és de 3.50 euros

per Aguaita.cat, Deltebre/Sant Jaume | 27 d'octubre de 2021 a les 13:26 |
Els alcaldes de Deltebre i Sant Jaume, Lluís Soler, i Joan Castor Gonell, durant la presentació de la ruta d'enguany | Cedida
Amb el pont Lo Passador de rerefons, els municipis de Deltebre i de Sant Jaume d’Enveja han presentat este dimecres la primera edició de la ruta de tapes conjunta. Sota el nom de Volta i Tapa’t, un total de 16 bars, restaurants i fleques participen en una iniciativa que té com a objectiu posar en relleu el producte local i dinamitzar l’economia.

De fet, Volta i Tapa’t és una iniciativa de l’Ajuntament de Deltebre que es realitza des de l’any 2017 i que enguany, després de l’aturada per la COVID-19, s’impulsa de manera conjunta amb l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja per "seguir sumant esforços, crear sinèrgies i cercar noves vies de col·laboració que ens permeten projectar la marca Delta de l’Ebre, i els seus atractius com la gastronomia, des del cor i capitalitat que representem els dos municipis", segons ha destacat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler.

En la mateixa línia, segons l’alcalde de Sant Jaume d’Enveja, Joan Castor Gonell, "és molt important que els ajuntaments impulsem els productes locals i que ho facen de la mà dels restauradors". A la vegada, Castor ha afegit que "les accions conjuntes ens permeten arribar més lluny ja que junts tenim més força i podem oferir un millor servei als veïns i veïnes"

La padrina d'esta edició ha estat la cuinera Ada Parellada, premi Creu de Sant Jordi com a reconeixement a la seva trajectòria.

Al web www.deltebre.cat es poden consultar les diferents tapes i també els horaris corresponents de degustació, que varien depenent de cada restaurador. Volta i Tapa’t s’inicia este divendres 29 d’octubre i finalitzarà el dia 28 de novembre. El preu de la tapa més la beguda és de 3.50€.

Deltebre i Sant Jaume d’Enveja, més enllà de la lluita contra la regressió, també treballen conjuntament amb altres accions com són el cas de la plataforma comunicativa Delta.Cat i la botiga online del Delta de l’Ebre, el DeltaMarket. En tot cas, la bona relació entre els dos consistoris obre la porta a noves col·laboracions per així seguir prestant un millor servei a la ciutadania de les dues poblacions.
Participació