1 de 10
POLÍTICA

El debat dels impostos a Tarragona s'escalfa amb la pèrdua de 8 milions d'euros de les plusvàlues

Jordi Fortuny reclama "responsabilitat" a l'oposició, que ja havia anunciat el seu vot en contra

Jordi Fortuny, en primer pla, en una imatge d'arxiu al ple municipal | Ajuntament de Tarragona
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 27 d'octubre de 2021 a les 11:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La decisió del Tribunal Constitucional de tombar el sistema de càlcul de les plusvàlues als municipis ha tocat de ple al debat existent sobre les ordenances fiscals de Tarragona. El ple de dimarts vinent semblava plàcid per a l'oposició, que aconseguiria per primer cop des de la fuga d'En Comú Podem del govern ser determinant en la política local.

La proposta d'incrementar la taxa de la brossa i l'IBI és més vigent que mai, segons ha apuntat aquest dimecres el regidor Jordi Fortuny, malgrat que tenen els serveis econòmics de la casa treballant en l'adaptació de les noves ordenances a una situació "greu i sobrevinguda". Fortuny ha assenyalat directament als grups municipals que ja havien anunciat el seu vot contrari a la pujada d'impostos dient que "allà ells amb la seva consciència".

Fortuny espera que el govern de l'Estat ofereixi un nou sistema de càlcul, alternatiu al que ha tombat el TC i que ha recordat que estava en el punt de mira des del 2017. Aquesta mesura, per ara, "posa en total crisi les arques de l'Ajuntament". A Catalunya, segons Fortuny, el cost seria al voltant de 500 milions d'euros i, a la ciutat de Tarragona, de 8.

En cas que les ordenances del ple de dimarts no tirin endavant, Fortuny promet "retallades". "Els tarragonins no es mereixen aquesta situació", ha afirmat el regidor. "Ja estàvem en una situació molt justa a l'hora de pressupostar", ha afegit, "està en mans de la responsabilitat de l'Estat i dels grups polítics de l'Ajuntament de Tarragona" per tal de no desaprofitar "una oportunitat d'or", ha dit.

A banda d'aquesta pèrdua pressupostària, l'Ajuntament de Tarragona havia de fer front enguany a no percebre els impostos de l'autopista AP-7 i a la reducció de les taxes de la indústria química de la Canonja, que amb els anys han passat de ser originalment 10 milions d'euros anuals a la xifra actual, que arriba als 1,8.

Tot plegat sumat a la inflació dels preus dels combustibles per als autobusos municipals o d'altres subministraments i a mesures europees, l'Ajuntament demana "reaccionar" tant a l'Estat com a l'oposició, que ahir demanava aprofitar el romanent del pressupost actual per subsanar les despeses sobrevingudes. Sigui com sigui, Fortuny descarta ajornar el ple de les ordenances ja que "no estaríem a temps de fer efectives aquestes reformes".Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: