AJUTS

La Diputació concedeix nous ajuts per impulsar polítiques socials i afavorir el repoblament

El nombre d'ajuntaments beneficiaris ha incrementat un 59% respecte de l'any anterior

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 27 d'octubre de 2021 a les 09:55 |
La reforma d'un habitatge a Amposta amb l'ajut de la Diputació | Diputació de Tarragona
Un total de 27 ajuntaments del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès impulsaran polítiques d'habitatge gràcies a les ajudes que la Diputació de Tarragona posa un any més a disposició del món local. Aquesta xifra suposa un increment del 59% respecte de l'any 2020, en què van ser 17 els ajuntaments beneficiaris, i s'ha multiplicat per 5 respecte del 2019.

Els ajuts contribuiran a tirar endavant 26 projectes de millores en habitatges municipals i alhora impulsaran l'elaboració, la redacció o revisió de Plans Locals d'Habitatge i/o Programes d'Actuació Municipal d'Habitatge en 12 d'aquests municipis. La Junta de Govern de la Diputació ha aprovat recentment la concessió d'aquests ajuts, amb una dotació total de 416.000 €.

Els beneficiaris són Aiguamúrcia, Alforja, Altafulla, Amposta, Bellvei, Bot, Botarell, Cabacés, Calafell, Constantí, Falset, Gandesa, l'Arboç, l'Espluga de Francolí, la Febró, Montblanc, Móra la Nova, Passanant i Belltall, Poboleda, Reus, Roda de Berà, Sarral, Tarragona, Tortosa, Ulldemolins, Valls i Vilaplana.

La Diputació va posar en marxa aquesta nova línia de subvencions fa 3 anys, amb l'objectiu d'impulsar polítiques municipals d'habitatge i alhora afavorir el repoblament en entorns rurals. La convocatòria d'enguany ha inclòs, com a novetat, el finançament de treballs relacionats amb la redacció dels plans, per tal de promoure la programació de les polítiques municipals d'habitatge a llarg termini.

En aquest sentit, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, explica que posen a disposició del món local aquesta línia d'ajuts, "conscients que l'habitatge és una de les principals polítiques públiques per combatre el despoblament".
Arxivat a:
Reus
Participació