CAMBRA DE COMERÇ

Vermut Cambra amb la directora de la Cámara de España, Immaculada Riera

Reivindica el paper de les Cambres de Comerç en la gestió dels fons "Next Generation"

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 25 d'octubre de 2021 a les 17:02 |
Una imatge de la intervenció de Riera | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La directora general de la Cámara de Comercio de España, la catalana Immaculada Riera, ha estat la convidada aquest migdia al Vermut Cambra que s’ha fet a la sala d’actes de la Cambra de Reus, amb la presència d’un centenar de representants d’empreses i també de la classe política i econòmica de la ciutat i del territori.

En la seva intervenció, Riera ha reivindicat el paper de les Cambres de Comerç en la gestió dels fons Next Generation procedents de la Unió Europea. Riera ha posat d’exemple els governs de les Illes Canàries o de les Illes Balears, que han derivat bona part de la gestió d’aquests fons a les Cambres de Comerç, perquè aquests organismes disposen de suficients recursos, de prou garanties jurídiques i de la capil·laritat necessària per gestionar els recursos que han d’arribar.

En aquest mateix sentit, Jordi Just, president de la Cambra de Comerç de Reus, ha demanat a la Generalitat que faci el mateix que aquestes altres comunitats, “en lloc de reforçar les seves estructures per gestionar aquests fons directament”, ha dit.

Riera ha destacat també el paper que en els últims mesos ha tingut la Cambra de Reus: “Reus ha estat una de les cambres amb més energia, responsabilitat i compromís amb la societat. En èpoques de dificultat és quan les institucions tenen més sentit, i la de Reus, en temps de Covid, ha estat al servei de les empreses i de les persones que les formen”.

Part de la seva exposició s'ha centrat en la dona treballadora. Ha dit que cal continuar impulsant instruments per ajudar les dones en la seva activitat emprenedora i ho ha exemplificat detallant que, del gener a l’agost del 2021, s’han assessorat 7.800 emprenedores i s’han posat en marxa 790 projectes liderats per dones.

Just, ha tingut un record emocionat per Ana Macho, la presidenta de l'Associació de Dones Empresàries i Directives de Tarragona (AEDT)  que es va morir fa uns mesos de forma sobtada. Just ha fet referència a la col·laboració amb aquesta entitat i a les col·laboracions futures que tindran. Per la seva banda, l’advocada Cristina Budí, delegada a Reus i al Baix Camp de l’AEDT, ha destacat la voluntat de la Cambra de Reus de “treballar en xarxa pel futur, coincidint amb molts objectius conjunts” com s’ha demostrat en el dia d’avui en la col·laboració en aquest acte que ha acabat amb una trobada informal de networking a la sala de la Llotja de Reus.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: