POLÍTICA

El PSC insta el govern a aprofitar els fons europeus per millorar els barris

Bondesio i Martín creuen que és una "oportunitat històrica" en matèria d'habitatge

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 25 d'octubre de 2021 a les 13:33 |
Una imatge de la compareixença | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
"Els programes d'ajuda a les actuacions de rehabilitació a escala de barri i edifici i el programa de foment de la millora de l'eficiència energètica d'habitatge, han de ser una oportunitat única per potenciar, millorar i generar noves esperances a diversos barris de la ciutat com poden ser Mare Molas, el Carme, la Muralla, Sant Josep Obrer, Mas Pellicer o Juroca". Així de rotund s'ha mostrat aquest matí el portaveu del grup municipal del PSC, Andreu Martín, en roda de premsa a la plaça Gabriel Ferrater, punt neuràlgic del barri Fortuny, junt amb el candidat per Reus a les autonòmiques del 14F i assessor al Parlament Europeu, Alberto Bondesio.

"Els fons Next Generatión és molt més que un pla de recuperació. És una oportunitat única per sortir més forts de la pandèmia, transformar la nostra economia i crear oportunitats i treballs per l'Europa i el Reus on volem viure" ha explicat el socialista Bondesio, i ha lamentat que "Reus no té cap projecte de ciutat ni visió a llarg termini i l'únic que fa és autobombejar-se amb processos per pensar el Reus de 2032, però deixant escapar oportunitats històriques per a la ciutat com els fons europeus".

En aquest sentit, Bondesio s'ha mostrat preocupat per "la manca d'informació i l'opacitat del govern municipal de Junts, ERC i Ara". Creu que és necessari "aprofitar aquesta oportunitat per a impulsar la recuperació de la ciutat", tant en l'àmbit econòmic, com social i en matèria d'habitatge. Ha fet referència als programes d'ajuda en matèria de rehabilitació residencial i habitatge social del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, dotat amb 4.420 milions d'euros, amb l'objectiu de garantir una renovació sostenible del parc edificat, i ha remarcat que es tracta d'una "oportunitat històrica de dignificar i rehabilitar bona part del parc d'habitatges de Reus".

Per part seva, Martín ha afirmat que "ha arribat el moment que Reus faci una aposta decidida i ferma per les polítiques d'habitatge social i la renovació del parc d'habitatges de la ciutat." Aquesta convocatòria disposa de 6 eixos "molt importants" vinculats a les actuacions en matèria de rehabilitació i a l'impuls de la construcció d'habitatge de lloguer social i "cal que la ciutat lideri aquestes ajudes presentant projectes madurs i amb la qualitat, impacte i rellevància necessària".

El portaveu socialista ha demanat que es prioritzi la demanda d'ajuts per tal d'aprofitar els recursos i millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes que viuen en els diferents barris de la ciutat. Per a Martín, "estem davant un repte molt important i no ens podem permetre perdre aquesta oportunitat històrica. El govern municipal ha de començar a valorar més la problemàtica dels nostres barris i treballar firmament per presentar projectes madurs i solvents. De no fer-ho, la repercussió que poden tenir aquests barris pot ser nefasta pel seu futur. Cal millorar l'eficiència energètica i accessibilitat dels seus edificis i la renovació del parc edificat". 

El portaveu s'ha mostrat esperançat que "gràcies als 140.000 milions dels fons NextGeneration aconseguits pel president Pedro Sánchez, es puguin arribar a construir els 1.000 habitatges socials que va prometre el senyor Carles Pellicer en campanya electoral".

Bondesio i Martín han conclòs la compareixença estenent la mà al govern municipal per treballar plegats en matèria d'habitatge i demanant al consistori que "s'hi deixi la pell per ser competitius en aquesta convocatòria i actuï per impulsar la millora, renovació i rehabilitació del parc d'habitatges de la nostra ciutat". Com a primera força de l'oposició "seguirem executant una tasca rigorosa, responsable i constant de control de l'acció del govern mitjançant les comissions informatives, els Consells Municipals i d'Administració i els Plens Municipals", ha assegurat Martín. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: