1 de 10
JORNADA SECTORIAL

Jornada sobre planificació i estratègia en les polítiques públiques en el marc de l'«Horitzó 32»

El 12 de novembre, a firaReus

Llauradó ha presentat els continguts de la jornada | Reus.cat
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 25 d'octubre de 2021 a les 12:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Reus organitzarà, el 12 de novembre i a les instal·lacions de firaReus, la jornada Municipis per viure: estratègies locals per encarar el futur, en el marc de Pla estratègic Reus Horitzó 32. La jornada, segons la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, "vol obrir la reflexió sobre la importància de la planificació i el treball estratègic en les polítiques públiques i, alhora, fer visibles projectes, iniciatives i propostes que, gràcies al treball a llarg termini, han permès consolidar transformacions urbanístiques, socials i econòmiques".

Entre altres, la jornada comptarà amb la participació com a ponents, entre altres, de la portaveu del govern de Pontevedra, Anabel Gulías, qui centrarà la seva intervenció en el canvi en la mobilitat d’aquesta ciutat gallega, "un referent per a moltes poblacions d’arreu". També hi prendrà part el director de l’oficina d’Estratègia de Sant Sebastià, Kepa Korta, qui detallarà com han posicionat la ciutat a través de la gastronomia. La doctora en Sociologia i directora del Departament d’empresa de la Universitat de Girona, Cristina Sánchez Miret, versarà sobre les "oportunitats" dels municipis des d’una perspectiva de gènere; i coordinador general de l’Associació Pla Estratègic Metropolità de Barcelona, Oriol Estela, qui parlarà de la planificació estratègica en clau metropolitana.

Finalment, l'investigador d’Innovació Urbana a la Universitat de Harvard Ramon Gras Alomà indicarà "noves metodologies per transformar les ciutats de manera òptima".

Més enllà de les ponències individuals hi haurà una taula rodona en què es tractaran noves polítiques socioeconòmiques. Aquesta, segons Llauradó, "vol posar èmfasi en propostes innovadores que posen al centre les persones".

També hi haurà espai per parlar d’iniciatives "transformadores que impacten directament en el dia a dia de les persones". S'exposaran casos com el del projecte de sobirania energètica de Rocafort de Queralt, que explicarà l'alcalde, Marc Roca; i la iniciativa d’accessibilitat a l’habitatge de l’entitat Sostre Cívic, que exposarà Àngel Estévez.

Igualment, es donaran a conèixer els nous projectes que du a terme la DOQ Priorat "per posicionar aquest territori a través del vi i el paisatge" per part del seu president, Sal·lustià Álvarez; i el pla de Drets Culturals que han endegat a l’Ajuntament de Barcelona, a càrrec del delegat de drets culturals del consistori barceloní, Daniel Granados.

La jornada, que serà gratuïta, tindrà un format híbrid i combinarà les conferències presencials amb intervencions telemàtiques que només es podran seguir des de l’auditori de firaReus.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: