TRÀNSIT

La Guàrdia Urbana adquireix dos radars pedagògics mòbils

Aquests elements s'han demostrat eficaços perquè els conductors redueixin la velocitat de circulació i s'adaptin a la permesa

per Alba Cartanyà, Reus, Catalunya | 25 d'octubre de 2021 a les 12:35 |
Un radar pedagògic de velocitat | Ajuntament de Reus
La Guàrdia Urbana ha adquirit dos radars pedagògics mòbils per sumar-los a l'estratègia de seguretat viària i pacificació del trànsit de la ciutat que desenvolupa el cos municipal de seguretat.

La funció principal d'aquest tipus de radar, com indica el seu nom, és pedagògica, ja que informa el conductor de l'excés de velocitat a què circula i l'avisa que està cometent una infracció. Els radars pedagògics s'han demostrat eficaços en l'objectiu de fer reduir la velocitat als conductors per tal  d'adequar-se a la permesa.

Els nous models adquirits permeten incorporar diversitat de missatges de text i pictogrames en diferents colors, cosa que permet un augment considerable de la seva visibilitat, i també es poden complementar amb altres tipus de radars que denuncien les infraccions de velocitat.

A més a més, són mòbils i per tant poden traslladar-se fàcilment a altres llocs de la ciutat. Tot i que se solen instal·lar a les entrades de la ciutat, també es poden ubicar a qualsevol lloc on la Guàrdia Urbana o la ciutadania percebi velocitats del trànsit excessives.

Per completar la seva funció de seguretat, el radar pedagògic pot també registrar estadístiques de tràfic (velocitats mitjanes, màximes, quantitat de vehicles, etc), amb una memòria interna de més d'1 milió de vehicles, i facilitar la definició de les estratègies de seguretat viària que implementa la Guàrdia Urbana.

Els radars pedagògics se sumen als radars de què disposa la Guàrdia Urbana des de fa anys per al control de la seguretat viària. Tot i que els dos darrers anys han estat marcats per la pandèmia, la Guàrdia Urbana controla la velocitat d'uns 70.000 vehicles cada any. Un 2,2% dels vehicles controlats superen el límit de velocitat, i uns 1.500 són denunciats. Generalment són infraccions administratives; tot i que es registra una mitjana anual de 4 delictes contra la seguretat del trànsit per superar el límit de velocitat.
Participació