SOCIETAT

Campanya contra les violències masclistes

L’objectiu és que les dones coneguin els serveis existents, com el SIAD i l’OAV, i demanin ajuda

Una part del cartell del 25N | Ajuntament de Reus
per Alba Cartanyà, Reus, Catalunya | 25 d'octubre de 2021 a les 09:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Amb la voluntat que tota la ciutadania, i especialment les persones joves, coneguin l'Oficina d'Atenció a la Víctima (OAV) i el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD), la regioria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus posa en marxa una campanya de difusió d'aquests serveis municipals especialitzats d'atenció a les dones amb el lema Fem pinya contra les violències masclistes!. La inicitativa s'emmarca en el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, que se celebra el 25 de novembre. 

La campanya fa una crida a les dones que pateixen violència o a qualsevol persona coneixedora d'una situació de violència a demanar ajuda. Per reforçar que aquest missatge arribi també a les persones joves, l'empresa de comunicació Dockset, encarregada del disseny de la imatge gràfica d'aquesta campanya, ha comptat amb el suport de la il·lustradora Núria Just. A més, s'ha creat un fotoreclam itinerant que s'instal·larà al Casal de Joves La Palma, entre altres equipaments municipals. Tothom es pot fer fotos al fotoreclam i penjar-les a Instagram o Facebook amb l'etiqueta #25NReusDonemLaCara. La difusió de la campanya també es farà a través de cartelleria al carrer, al web municipal, a les xarxes socials de l'Ajuntament de Reus i als mitjans de comunicació locals.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, considera clau fer difusió de l'existència d'aquests serveis: "Ara més que mai, després d'un any molt complicat, hem de continuar reforçant la xarxa relacional i l'acompanyament a les dones en situació de violència masclista. A més, hem d'arribar a les persones joves, que de vegades pensen que aquesta problemàtica és cosa d'adults. Tothom ha de conèixer que a Reus les dones que pateixen violència masclista compten amb el suport i l'atenció d'un bon equip especialitzat de professionals".

L'Oficina d'Atenció a la Víctima (OAV)

L'OAV atén totes les persones (menors, gent gran, dones, amb discapacitat o amb malaltia mental...) víctimes de qualsevol classe de violència. Ofereix els serveis següents: acompanyament a la víctima; activació de recursos, en cas segui necessari; suport en la tramitació d'ajudes econòmiques, seguiment de les incidències del servei telefònic d'Atenció i Protecció per a víctimes de la violència de gènere (ATENPRO) de Creu Roja; seguiment de les ordres de protecció; informació i orientació; atenció social; derivació a serveis especialitzats de violència; elaboració de denúncia, si cal, i assessorament legal.

L'OAV es troba ubicada a la comissaria de la Guàrdia Urbana, a l'avinguda Marià Fortuny, 27. A més de fer-ho de manera presencial, també es pot contactar amb aquest servei a través dels números de telèfon de la Guàrdia Urbana 977 010 092 (extensió 2318). Per a més informació sobre l'OAV es pot consultar aquest enllaç.

Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD)

El SIAD atén, informa, orienta, assessora i, si cal, deriva a serveis especialitzats a les dones, en especial a les que es troben o s'han trobat en una situació de violència de gènere. Ofereix informació i orientació; activació de recursos, en cas segui necessari; suport en la tramitació d'ajudes econòmiques; atenció social individual; suport psicològic, i assessorament legal. El SIAD es troba ubicat al Casal de les Dones, al número 9 de la plaça de la Patacada, i es pot contactar amb aquest servei a través del número de telèfon 977 010 672. Per a més informació sobre el SIAD es pot consultar aquí.

A més d'aquests dos serveis específics, des de l'Àmbit de Violència de la Regidoria de Benestar Social, també s'atén a qualsevol víctima de violència que necessiti ajuda de manera presencial a les oficines ubicades a l'antic hospital Sant Joan, a través del telèfon 977 010 034 i del correu electrònic citapreviaareabenestar@reus.cat.

Programa Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

L'acte institucional serà el 25 de novembre a dos quarts d'11 del matí al Saló de Plens de l'Ajuntament de Reus. Consistirà en la lectura del manifest, a càrrec d'Eva Oliva, presidenta de la Colla Castellera dels Xiquets de Reus, parlaments institucionals, l'atuació del guitarrista Pau Duran, i en acabar, actuació castellera a la plaça del Mercadal.

També s'han previst tres xerrades en línia sobre la temàtica de la violència de gènere, que seran gratuïtes i destinades a professionals que aborden les violències masclistes de forma directa o indirecta. Es faran a través de la plataforma Zoom de l'Ajuntament i tindran una durada d'una hora. En acabar l'exposició de la persona que fa la ponència, s'obrirà un torn de preguntes d'uns deu minuts. Cal inscripció prèvia al correu electrònic vcarrillo@reus.cat. 

El programa també preveu un Fotoreclam itinerari, on tothom es pot fer fotos i penjar-les a Instagram o Facebook amb l'etiqueta #25NReusDonemLaCara. Qui es vulgui fer la foto pot triar alguna de les frases que ja trobarà escrites o escriure la frase que vulgui. El fotoreclam s'instal·larà al Casal de les Dones els dies 13, 14, 15 i 20 d'octubre i del 15 al 25 de novembre; al Casal de Joves La Palma el 18 i 19 d'octubre i del 25 d'octubre al 12 de novembre; i al vestíbul de l'antic hospital els dies 21 i 22 d'octubre. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: