FIRES

Castellvell del Camp es trasllada a l’època medieval

L'esdeveniment s'allarga fins diumenge

per Reusdigital.cat, Castellvell del Camp | 23 d'octubre de 2021 a les 20:06 |
Actuació del Fakir Eduard | Cedida
El primer Mercat Medieval de Castellvell del Camp va obrir aquest passat divendres a la tarda al públic i s'allargarà fins aquest dissabte i diumenge. En total la fira aplega més de 20 parades, en l'àmbit comprès entre el carrer de Pompeu Fabra i el carrer de la Sardana. L'alcalde de Castellvell del Camp, Josep Manel Sabaté, va ser l'encarregat d'inaugurar la primera edició del mercat, acompanyat de regidors i regidores del consistori. Sabaté va celebrar l'èxit d'assistència de visitants durant la primera jornada i va tenir paraules d'agraïment cap als promotors de la fira, Antonio Gesalí i Alejandro Yeste, de l'Associació Cultural Reus Medieval. A l'acte d'inauguració també hi van assistir el regidor de l'Ajuntament de Reus Daniel Rubio i l’exregidor Jordi Cervera. L'horari d'obertura de la fira és el dissabte d'11 del matí a les 11 de la nit, i el diumenge, d'11 del matí a a les 10 de la nit. 

La restauració romandrà oberta fins més tard de l'hora de tancament. El visitant pot trobar diverses parades d'artesania, herbes, sabons, joguines de fusta, orfebreria, turc, entre altres. També s'ofereix una àmplia oferta gastronòmica amb una taverna i un punt d'hamburgueses, pizzes, creperia, patates fregides de bossa artesanes, xurrasco, etcètera. La majoria de paradistes seran del territori tot i que també n'hi haurà d'arreu de Catalunya i l'Estat. 
 

El drac participa al mercat medieval Foto: Marc BusquetsUn dels protagonistes és un drac gegant acompanyat d'una cercavila musical. Aquest element només s'ha vist en fires molt consolidades de Catalunya i l'estat. Per als infants també hi ha diversos tallers i jocs, com per exemple tallers de galetes, de fang, de mosaic, d'espases, campionats de tir amb arc, pintacares i molts més.

Un altre dels atractius del mercat medieval són els espectacles que es fan cada hora, entre els quals destaca el del Fakir Eduard, que aquest divendres es va estrenar amb una actuació d'il·lusionisme amb foc.

 

Inauguració del Mercat medieval Foto: Josep Cartanyà

Participació