INFRAESTRUCTURES

La Cambra de Reus portarà a Madrid les reivindicacions en infraestructures del territori

Teruel Existe fa seves les propostes i introduirà esmenes als PGE perquè incloguin millores a l'N-420, la línia de ferrocarril R15, així com l'estació intermodal a l'Aeroport

per Josep Cartanyà, Reus, Catalunya | 22 d'octubre de 2021 a les 16:02 |
Teruel Existe i Cambra de Reus sumen esforços pels seus interessos comuns en matèria d'infraestructures | Cambra de Comerç de Reus
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Cambra de Comerç de Reus i Teruel Existe comparteixen propostes i interessos respecte a les millores necessàries en infraestructures per al territori a l'N-420 (entre Reus i Alcanyís), la línia de ferrocarril R15 (que connecta Barcelona, Tarragona, Reus, Casp i Saragossa), l'Aeroport de Reus i la futura estació intermodal.

La formació política s'ha compromès amb l'ens cameral a introduir aquestes reivindicacions a les esmenes que presentarà als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE). El president de la Cambra, Jordi Just, ha explicat en roda de premsa que s'està parlant amb tots els diputats i senadors del territori perquè donin suport a aquestes peticions.

En aquest treball s'emmarca la reunió amb Teruel Existe, ja que també defensen els interessos de comarques limítrofs amb el territori de la Cambra i ha destacat que ambdós territoris “comparteixen mancances que cal treballar per resoldre”. Just també ha demanat el compromís dels diputats de la demarcació de Tarragona amb aquestes reivindicacions i ha advertit que “aquesta vegada ens preocuparem perquè se sàpiga qui dona suport i qui no a aquestes propostes”.

Convertir l'N-420 en un eix vertebrador de l'interiorEl diputat de Teruel Existe al Congrés, Tomás Guitarte, ha destacat la necessitat de reivindicar el desdoblament de l'N-420 com un eix interior que “vertebri el territori i acabi amb els desequilibris interns per evitar el despoblament i crear activitat econòmica”. Segons el diputat, aquesta via tindria l'origen a l'àrea metropolitana que s'està creant en l'àmbit de Reus i Tarragona i connectaria amb Madrid en un trajecte més curt i sense haver de passar per Saragossa.

A banda de ser beneficiosa per al transport de viatgers i de mercaderies, aquesta autovia també seria bona “perquè la connexió amb Tarragona és essencial per al desenvolupament del Baix Aragó”, ha dit Guitarte. En aquest sentit, ha destacat la importància de l'Aeroport de Reus per al turisme internacional que arriba al Matarranya: “Reus és l'aeroport del Baix Aragó”.

Per això també creuen necessari millorar la connexió per carretera amb l'aeròdrom reusenc i recolzar la creació de l'estació intermodal.

Una R15 més útilFinalment, Teruel Existe remarca la necessitat de millorar la línia ferroviària R15, ja que actualment no és competitiva a nivell de transport de passatgers.

El senador de la formació, Joaquin Egea, considera que la R15 “és més pròpia del segle passat que no pas de l'actualitat”. Tenint en compte que el 2021 és l'any europeu del tren, Egea creu que ara és un bon moment “per millorar i vertebrar els nostres territoris”. La Cambra de Reus i la formació s'han emplaçat a dur a terme un debat obert sobre aquestes qüestions en el marc dels 'Vermuts Cabra' pel primer semestre de 2022.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: