POLÍTICA

Prospera la proposta de la CUP i el PSC en suport al personal de Villablanca

Un dels acords insta el consistori a demanar al departament de Drets Socials de la Generalitat que es reuneixi amb el comitè de vaga

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 22 d'octubre de 2021 a les 15:55 |
Una imatge del debat d'aquest divendres, al saló de plens | Reus.cat
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un cop s'han votat les ordenances i el pressupost de 2022, el ple d'aquest divendres s'ha aturat uns minuts. Cap a dos quarts de 3 de la tarda s'ha tornat a posar en marxa la sessió, per abordar les propostes i mocions dels grups de l'oposició. La primera, de Cs i que no ha prosperat, promovia l'aplicació de mesures "per minimitzar el soroll que causa el pas del trens i que afecta, sobretot, els habitants de les cases més properes a les vies, com alguns carrers del barri del Mas Abelló i dels Jardins de Reus". 

Després, del debat ha tractat una proposta de declaració dels socialistes, per demanar als bancs que "reforcin els seus serveis i mantinguin obertes les oficines" que presten serveis als barris a la ciutat. Des de la CUP, i si bé ha avançat el vot favorable, Edgar Fernàndez ha lamentat que qüestions com aquestes "no tenen recorregut" quan s'aproven en un plenari municipal. Els socialistes no han aconseguit prou suports per validar la seva iniciativa. 

La vaga a Villablanca arriba al pleEncara hi ha hagut una tercera proposta de declaració, aquesta defensada conjuntament per cupaires i socialistes, per exposar la situació laboral del personal de Villablanca, en vaga. Ha tirat endavant pel suport del govern municipal. 

Cal recordar que ha estat al migdia quan desenes de treballadors de l'empresa, que pertany al grup Pere Mata, s'han concentrat a l'exterior de l'Ajuntament per fer sentir la seva veu. Ha exposat els motius la portaveu independentista, Marta Llorens, qui ha alertat que si no es troba una solució al conflicte, els professionals arribaran a una "situació límit". 


En aquest sentit, el text plantejava tres punts d'acord. El primer, que l’Ajuntament de Reus reconegui la tasca dels treballadors de Villablanca i mostri el seu suport a la seves reivindicacions; el segon instava el consistori a reclamar al departament de Drets Socials de la Generalitat que es reuneixi amb el comitè de vaga de Villablanca; i el tercer, que des de l'Ajuntament es promogui, a través del Govern de la Generalitat, un procés d’anàlisi de l’aprovisionament i la gestió del Servei de Salut Mental arreu del principat dins del marc de la Comissió sobre Salut Mental i Addicions, creada el passat juny de 2021.

Des del govern, la regidora Mariluz Caballero ha assenyalat que es dona suport "al dret de reivindicació" del personal i ha recordat que hi ha una negociació entre l'empresa i el comitè per resoldre la situació, tot confiant que "aviat" hi hagi els resultats esperats. Llorens ha apuntat després que tot plegat "no sigui un copet d'esquena a les treballadores per part del govern". 

Les mocionsFinalment, i pel que fa a les mocions, n'hi ha hagut tres. La primera, de Cs, proposava que des del consistori reusenc se cedeixin locals i espais a les entitats veïnals que no tenen seu pròpia, no ha prosperat. La segona, del PSC, ha proposat la millora dels parcs, jardins i zones verdes del terme, tampoc. 

L'última, de la CUP, s'ha centrat en la situació del personal a les empreses municipals i ens dependents de l'Ajuntament. En aquest cas, l'únic punt d'acord proposava crear una comissió de treball entre comitès d’empresa, presidències d’empreses municipals, fundacions, organismes autònoms i la regidoria de Recursos Humans "per tal d’afrontar els conflictes laborals actuals". No ha tirat endavant. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: