1 de 10
OBRES I MILLORES

L'Ajuntament de Cambrils signa un crèdit per finançar la remodelació de la rambla de Jaume I

Per 1,32 milions, a deu anys

Un tram de la rambla de Jaume I, vist des del carrer de les Drassanes | Google Maps
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 22 d'octubre de 2021 a les 15:07 |
Aquest article es va publicar originalment el 22 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Cambrils ha signat una operació de crèdit que permetrà finançar la remodelació de la rambla de Jaume I, entre la plaça de la Font i el carrer de les Drassanes, i els carrers transversals de Jose Sebastian Elcano, de Roger de Flor, de Sant Pere i de Roger de Llúria.

Es tracta d'un crèdit extraordinari amb l'entitat Caixabank de 1.329.000 euros a un termini de 10 anys amb un any de carència a un tipus d'interès de l'Euribor més un diferencial de 0,48, que en la situació actual equival a 0 euros.

L'alcalde, Oliver Klein, ha afirmat que el crèdit "és un pas important per fer realitat aquest projecte que transformarà la rambla en una via de plataforma única amb espais verds, mobiliari urbà i prioritat per a vianants".

S'adjudiquen els passos provisionalsA banda, el consistori ha adjudicat el contracte d'obres de construcció de quatre nous passos provisionals per a vianants i vehicles per creuar la via del tren en desús que encara divideix el nucli urbà.

Aquests passos són una solució provisional mentre no es desmantelli la infraestructura en desús. Les obres consistiran en condicionar un tram perpendicular a la direcció dels antics carrils del tren, realitzant un pas pavimentat central a base d'una llosa de formigó i una base de planxes de cautxú amb el mateix pendent.

Aquests quatre nous passos se sumaran al que ja es va obrir el passat agost, al costat de l'antiga estació, per reconnectar la vila i la platja amb la unió de les avingudes de Vidal i Barraquer i d'Horta de Santa Maria. A més, l'Ajuntament està estudiant obrir dues noves passeres: una entre els passejos de Francesc Macià i de Lluís Companys i una altra a l'alçada del carrer del Jonc.

El pas provisional entre la urbanització del Molí de la Torre i Cambrils Badia, amb un pressupost de 37.152 euros, connectarà dos barris importants del municipi, obrint la comunicació entre l'avinguda de Bèlgica i l'avinguda de Manuel de Falla i facilitant l'accés a les platges. El pas provisional per a vianants i vehicles entre el carrer del Mas del Grau i el carrer del Riu Ebre connectarà la urbanització Quatre Camins i el Camí del Corralet nord. Amb les obres de construcció d'aquest nou pas, adjudicades per un import de 14.196 euros, s'ampliarà el punt central de circulació viària i es milloren les voreres a banda i banda.

El pas del carrer d'Estrasburg, amb un cost de 17.934 euros, facilitarà la mobilitat de vianants i vehicles entre la Urbanització Urcavisa i Vilafortuny II amb la zona del Cap de Sant Pere i platja de Vilafortuny. D'aquesta manera, es podrà accedir als barris de Vilafortuny des de l'avinguda de la Diputació, obrint una nova opció d'entrada. El pas del Camí Mas Clariana, pressupostat amb 9.910 euros, serà exclusivament per a vianants i connectarà aquesta urbanització amb el Cap Sant Pere. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: