POLÍTICA

S'aproven, inicialment, el Mapa estratègic de soroll i el Pla d’acció en matèria de contaminació acústica de Reus

Les aglomeracions urbanes superiors a 100.000 habitants han d'elaborar i aprovar aquests documents cada cinc anys

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 22 d'octubre de 2021 a les 13:48 |
Una imatge del ple | Reus.cat
El ple de l'Ajuntament de Reus ha aprovat inicialment, aquest divendres, el Mapa estratègic de soroll i el Pla d’acció en matèria de contaminació acústica de Reus, dues eines per al control de la contaminació acústica a la ciutat.

El Mapa estratègic de soroll és l’estudi de la situació acústica del municipi i els resultats d’aquesta anàlisi són la base que permet definir l’estratègia a seguir per tal d’anar millorant la qualitat acústica dels ciutadans. El Pla d’acció, un cop fet l’anàlisi anterior, concreta les accions a dur a terme per anar avançant en la millora de la qualitat acústica a la ciutat.

Aquests documents donen compliment a la normativa en matèria d’avaluació de la contaminació acústica, que obliga les grans aglomeracions urbanes, superiors a 100.000 habitants, a elaborar i aprovar, cada cinc anys, els mapes estratègics de soroll i plans d’acció.

La proposta actual de mapa estratègic de soroll correspon al període 2017-2022 (fase III) i pla d’acció del període 2018- 2023 (fase III).

"Aproximadament el 80% de la població està vivint en entorns on els sorolls estan per sota dels llindars establerts en la normativa europea", ha apuntat al debat el regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio.

 
Participació