POLÍTICA

S'aproven, inicialment, el Mapa estratègic de soroll i el Pla d’acció en matèria de contaminació acústica de Reus

Les aglomeracions urbanes superiors a 100.000 habitants han d'elaborar i aprovar aquests documents cada cinc anys

Una imatge del ple | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 22 d'octubre de 2021 a les 13:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple de l'Ajuntament de Reus ha aprovat inicialment, aquest divendres, el Mapa estratègic de soroll i el Pla d’acció en matèria de contaminació acústica de Reus, dues eines per al control de la contaminació acústica a la ciutat.

El Mapa estratègic de soroll és l’estudi de la situació acústica del municipi i els resultats d’aquesta anàlisi són la base que permet definir l’estratègia a seguir per tal d’anar millorant la qualitat acústica dels ciutadans. El Pla d’acció, un cop fet l’anàlisi anterior, concreta les accions a dur a terme per anar avançant en la millora de la qualitat acústica a la ciutat.

Aquests documents donen compliment a la normativa en matèria d’avaluació de la contaminació acústica, que obliga les grans aglomeracions urbanes, superiors a 100.000 habitants, a elaborar i aprovar, cada cinc anys, els mapes estratègics de soroll i plans d’acció.

La proposta actual de mapa estratègic de soroll correspon al període 2017-2022 (fase III) i pla d’acció del període 2018- 2023 (fase III).

"Aproximadament el 80% de la població està vivint en entorns on els sorolls estan per sota dels llindars establerts en la normativa europea", ha apuntat al debat el regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio.

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: