PORT TARRAGONA

El Port Tarragona encapçala un rànquing dels ports més ben valorats en tràfic de vehicles

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 22 d'octubre de 2021 a les 13:42 |
Tràfic de vehicles al Port Tarragona | Cedida
L’ANFAC (Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions) ha fet públic l’Estudi de valoració de la logística maritimoportuària de 2020 i ha atorgat una valoració de 4,3 sobre 5 punts en el tràfic de vehicles a les terminals del Port de Tarragona: Bergé Marítima i Noatum Terminal Tarragona.

El Port de Tarragona encapçala la primera posició juntament amb el Port de Pasaia entre els ports del sistema portuari estatal en tràfic de vehicles segons aquest estudi que cada any publica l’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions.

És el tercer any consecutiu que l’entitat portuària tarragonina augmenta en aquesta valoració per part dels fabricants d’automòbils i camions, i es posiciona per damunt de la mitjana ponderada de tot l’estudi que és del 3,9. L’enquesta de l’associació de fabricants de cotxes estableix que una valoració d’entre 4 a 5 punts, on es troba el Port de Tarragona, correspon a un nivell entre “satisfactori” i “molt satisfactori”, dins de la forquilla de valors màxims que es pot assolir. Amb aquesta fita, el Port de Tarragona escala dues posicions respecte a les valoracions de l’estudi de 2019, en què només dos ports han incrementat les seves valoracions.

L’esmentat estudi destaca, entre altres aspectes, la importància creixent per als fabricants de vehicles de la utilització del ferrocarril en les importacions i exportacions, per la qual cosa es fa necessari seguir potenciant la connectivitat ferroviària per a aconseguir l’arribada de trens amb més capacitat.

Es destaca també la necessitat d’avançar en la flexibilitat del servei i l’adaptació a les necessitats dels fabricants, així com en la digitalització dels processos dintre dels ports, entre d’altres. L’alta puntuació, 4,3 sobre 5, de la infraestructura tarragonina que comparteix amb el Port de Pasaia supera en valoració els ports de Santander, Sagunt, València, Vigo, Barcelona i Màlaga, que, amb una puntuació de 2,5 obté la pitjor valoració dels ports participants.

En l’esmentat estudi es destaca que, malgrat en 2020 es va reduir el volum del tràfic de vehicles al voltant d’un 20% en els ports espanyols, al Port de Tarragona s’ha continuat amb la tendència de l’increment de l’ús del ferrocarril en els tràfics d’exportació i s’ha passat del 18,6% del total en 2019 fins al 20,9% en 2020
Participació