COMERÇ

Propostes artístiques als aparadors dels ravals Sant Pere i Robuster

La campanya "Reus espais vius" tira endavant

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 22 d'octubre de 2021 a les 09:43 |
Prats s'ha trobat amb artistes que prendran part al projecte | Reus.cat
El projecte Reus Espais Vius tira endavant amb la preparació de les propostes artístiques que lluiran als aparadors dels ravals Sant Pere i Robuster. El regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, i una representació dels artistes implicats en el projecte van protagonitzar el passat dijous a la tarda una trobada "per compartir els avenços del procés creatiu i posar en comú les primeres impressions al voltant de les propostes artístiques que formaran part d’una ruta d’aparadors artístics als espais comercials buits intervinguts, oferint una proposta cultural innovadora i de qualitat artística", segons fonts municipals.

Aquesta ruta estarà acompanyada de visites guiades. Una dotzena d’artistes provinents de disciplines com l’escultura, el disseny gràfic, la pintura mural, la fotografia, l’interiorisme i el cartellisme ja estan plantejant i preparant les seves obres. La proposta té el doble objectiu de "posar en valor els aparadors buits a través de les intervencions artístiques; i donar visibilitat a la comunitat artística de Reus", s'ha apuntat aquest divendres.

Prats ha valorat "molt positivament" la trobada, i ha dit que “m’ha permès copsar l’avenç del procés creatiu, la qualitat artística de les propostes plantejades i la implicació de la comunitat artística en la iniciativa”. Aquesta fase de creació artística ve inspirada per la campanya participativa Com transformaries el món?, que va recollir més de 1.200 propostes de la ciutadania "per incidir en la transformació com a idea per generar un canvi positiu en l'àmbit social en l'espai urbà i desenvolupament econòmic, implicant a la ciutadania en el muntatge de la proposta artística participativa que ha de servir per donar a conèixer el projecte d'impuls comercial i que es presentarà d’aquí unes setmanes, un cop es completi el procés creatiu".

Cada aparador explicarà un concepte relacionat amb una problemàtica medi ambiental o social. El condicionant que tindran els artistes serà que els materials que utilitzin han de ser materials residuals.

Aquesta actuació es realitza en el marc de la campanya per donar a conèixer els ravals Sant Pere i Robuster com una zona comercial futura; donar a conèixer als emprenedors els espais comercials buits disponibles; oferir als ciutadans una proposta d’oci cultural vinculada amb el projecte; i oferir la possibilitat de conèixer iniciatives innovadores i de qualitat artística a nous públics.
Participació