1 de 10
TURISME

El millor moment per comprar vols barats

Un informe determina quan cal reservar un itinerari perquè sigui més econòmic, i varia si la connexió és internacional

El dia del vol influeix en el preu a pagar | Pexels
per J.V., Barcelona, Catalunya | 22 d'octubre de 2021 a les 09:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La millora de la pandèmia convida a viatjar, sobretot en un 2022 en què el calendari laboral inclou diversos ponts festius. Però cal saber quan convé reservar els bitllets d'avió perquè surtin barats, ja que la diferència de preu pot variar molt segons el dia en què adquirim els bitllets. Aquests són els trucs per comprar vols barats.

El moment òptim per reservar un vol intern és entre 28 i 35 dies abans de viatjar, segons el setè informe anual d'Expedia i Airlines Reporting Corporation. Es calcula que les aerolínies comencen a incrementar el preu d'aquesta mena de trajectes des de 21 dies abans de la data de sortida. 

En canvi, per als trajectes internacionals cal més planificació. Per volar a un altre país, l'estudi recomana reservar els viatges amb tres o quatre mesos d'antelació, ja que els preus comencen a pujar notablement 28 dies abans de la sortida.

A més de l'antelació, és important triar bé el dia de la setmana en què es fa la reserva. El millor moment de la setmana per fer-ho és diumenge: si el bitllet es compra aquell dia, l'estalvi va des del 5% dels vols interns fins al 10% dels viatges a l'estranger.

El dia del vol també influeix en el preu a pagar. Els divendres són els dies òptims per iniciar o acabar un viatge intern, ja que es pot aconseguir un preu un 15% més econòmic. També és més barat començar un viatge durant la segona part de la setmana, a partir de dimecres, que en els dos primers dies.

Altres notícies que et poden interessar

En definitiva, és més barat iniciar un viatge, sigui com sigui la destinació, durant la segona meitat de la setmana, és a dir, de dimecres a dissabte, en comparació amb la primera meitat, de diumenge a dimarts.

Quin és el mes més assequible? En els viatges que no requereixen sortir de l'estat, els més econòmics són al gener, quan els preus dels bitllets són, de mitjana, un 10% inferiors que al juny. En el cas de periples internacionals, el mes més avantatjós és agost. I és que, a la fi d'estiu, els vols poden costar gairebé un 20% menys que en època nadalenca. En definitiva, la clau per a estalviar a l'hora de viatjar és, segons l'informe de Expedia i ARC, ser flexible; fugir de dates preestablertes i estar obert a possibilitats diverses. La vostra butxaca us ho agrairà.

Els 7 trucs1 Millor dia de reserva: diumenge​
2 Reserva vols estatals: 28-35 dies d'antelació
3 Reserva vols internacionals: 3-4 mesos d'antelació
4 Inici viatges estatals: divendres
5 Inici viatges internacionals: dijous
6 Mes més barat vols estatals: gener
7 Mes més barat vols internacionals: agost
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: