1 de 10
SOCIETAT

Cambrils col·labora en el desenvolupament d'una aplicació d'inclusió per a nouvinguts

En el marc del projecte projecte Welcome, l'objectiu del qual és investigar i desenvolupar tecnologies de suport a l'acollida i la integració

Una usuària prova l'aplicació | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 20 d'octubre de 2021 a les 16:21 |
Aquest article es va publicar originalment el 20 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Servei de Primera Acollida de l'Ajuntament de Cambrils està col·laborant en el desenvolupament d'una aplicació per ajudar les persones nouvingudes en el moment de la seva arribada i durant el procés d'adaptació i inclusió, responent a les seves demandes més freqüents.

Durant els dies 13 i 19 d'octubre, persones de Cambrils que han estat o són usuaris del servei municipal han pogut provar els primers prototips de l'aplicació mitjançant tecnologies virtuals immersives i de realitat augmentada. Aquesta aplicació s'emmarca en el Projecte Europeu H2020 Welcome, que "té l'objectiu d'investigar i desenvolupar tecnologies intel·ligents de suport a l'acollida i la integració de persones nouvingudes a Europa".

El projecte oferirà solucions personalitzades de caire psicològic i social, satisfactòries tant per als migrants com per a les administracions públiques. Des de l'any passat el Servei de Primera Acollida de l'ajuntament de Cambrils participa com a ens local assessor de la Generalitat de Catalunya en aquest projecte, juntament amb l'Ajuntament de Terrassa i el Consell Comarcal de l'Anoia.

La iniciativa Welcome aplega una quinzena de socis, sis institucions de recerca, tres empreses TIC i sis entitats centrades en la integració i l'acollida d'immigrants del Regne Unit, Alemanya, Grècia i la República Txeca, a més de Galícia i Catalunya. El projecte es va iniciar l'any 2020, es desenvoluparà durant tres anys i té un pressupost de més de 4 milions provinents de la UE.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: