TURISME

Hotels i càmpings de Vandellòs i l'Hospitalet van tenir una ocupació mitjana del 80%, a l'estiu

Els quatre punts d’atenció turística del municipi van atendre més de 9.000 consultes

per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 20 d'octubre de 2021 a les 16:10 |
Una visita s'informa en un dels punts d'atenció turística de Vandellòs i l'Hospitalet | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Durant l’estiu passat, els quatre punts d’atenció turística del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant van atendre més de 9.000 consultes. El situat a la plaça de la Marina és el que en va rebre més (el 40%), seguit de molt a prop pel de l’oficina de Cal Forn (el 30%). El punt ubicat a la base nàutica en va atendre un 13%; i el Molí de l’Oli, un 11%. A banda, l'ocupació ha estat d'una mitjana del 80% en hotels i càmpings.

Aquest últim s’ha sumat aquesta temporada als tres punts d’atenció turística ja en funcionament i ha acollit també visites guiades regulars cada dia. Aquestes xifres representen un increment del 60% de consultes ateses respecte el 2020, "quan es va experimentar una davallada fortíssima respecte anys anteriors, a causa de la pandèmia de la Covid-19", segons fonts municipals.

Els mesos amb una major afluència de gent als punts d’atenció van ser juliol i agost, tot i que s’ha observat una consolidació de visitants el mes de setembre, la qual cosa posa de manifest l’allargament de la temporada turística. Pel que fa a la procedència de les persones que van acudir als punts d’atenció turística, el turista nacional i estatal va ser el majoritari (va representar el 70% del total, un percentatge gairebé 10 punts per sobre dels anys anteriors a la pandèmia).

El turista nacional és el més fidel, i en clau estatal és seguit de l’aragonès, el basc i el madrileny, amb percentatges més baixos. Quant al visitant estranger, continua sent el francès el majoritari, amb un percentatge per sobre del 70%, seguit de l’alemany, l’anglès i l’holandès, ja amb molta diferència.

Aquesta temporada s’ha consolidat el canal de Whatsapp com a mitjà de comunicació, amb gairebé 400 consultes ateses.

Pel que fa a l’ocupació dels allotjaments, el balanç general es resumeix en un increment del percentatge d’ocupació respecte el 2020, amb una mitjana del 80% en hotels i càmpings, un augment del turista internacional durant la temporada mitja; forta presència del turista nacional sobretot el mes d’agost; i un increment sensible de les pernoctacions i de la durada de l’estada respecte l’any anterior.

Per tot plegat, la valoració de la temporada d’estiu és "positiva i s’espera que aquesta tendència a l’increment d’activitat es consolidi en els propers temps", segons ha afirmat la regidora de Turisme, María José Gómez. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: