JORNADA SECTORIAL

Cal que la ciutadania conegui què fer en cas d’emergència

Una sessió a la Cambra de Comerç de Reus dona a conèixer el DUPROCIM

per Marià Arbonès, Reus, Catalunya | 19 d'octubre de 2021 a les 17:43 |
Imatge de la presentació | Reusdigital.cat
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Cambra de Comerç de Reus ha acollit aquest dimarts, una sessió en la qual s’ha presentat el Document Únic de Protecció Civil Municipal de Reus (DUPROCIM). Aquest document estableix quina ha de ser l'organització general en resposta en les situacions de riscos col·lectius greus i assenyala els mecanismes per a la mobilització dels recursos humans i materials necessaris per a la protecció de les persones, els béns i el medi ambient. L’acte ha estat organitzat per l’Ajuntament i la Cambra, en col·laboració amb la Unió de Botiguers de Reus i El Tomb de Reus.

La sessió, amb caràcter també formativa, ha estat conduïda pel tècnic de Protecció Civil de l’Ajuntament de Reus, Manel Marquès, qui de forma detallada ha exposat els aspectes de planificació que contempla el document. Marquès ha començat la seva intervenció referint-se a l’organització municipal de protecció civil encapçalada per l’alcalde com a màxima autoritat, a més de la presència d’una comissió i un comitè d’emergències. 

Marquès també ha anunciat els recursos que s'organitzen amb l'objectiu principal de minimitzar les conseqüències davant incendis, nevades, inundacions catastròfiques, accidents, terratrèmols i altres desastres que poden afectar Reus. A més, el tècnic municipal ha parlat del Pla d’actuació municipal d’emergència nuclear vinculat a l’Estat, que inclou Reus com a Àrea base de recepcció social i de les accions que s’han de dur a terme com a municipi ubicat a la zona II en cas que l’accident afecti la central nuclear de Vandellós.  

En el tram final de la sessió, hi ha intervingut la regidora de Seguretat, Convivència i Civisme de l’Ajuntament de Reus, Dolors Vázquez i el cap de la Guàrdia Urbana de Reus, Pedro Muñoz. Vázquez ha destacat la feina que s’està fent a la regidoria i la necessitat de traslladar aquesta informació a les empreses i els ciutadans. En la seva intervenció, Muñoz ha dit que el pla és fruit d’un treball "molt intens" i coincideix amb la regidora que cal traslladar-lo a la ciutadania. 

Durant la sessió s'ha lliurat als assistents un exemplar de la guia que l’Ajuntament de Reus ha editat amb consells d’autoprotecció sobre què cal fer en cas d’emergència, d’acord a les recomanacions de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya.
 
 
 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: