1 de 10
SALUT

Plafons informatius al Sant Joan pel Dia mundial del càncer de mama

El centre reusenc compta el Servei d'Epidemiologia i Prevenció del Càncer

Els plafons són a la rambla de l'Hospital | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 19 d'octubre de 2021 a les 12:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El vestíbul de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus acull diversos plafons informatius amb motiu del Dia Mundial del càncer de mama, amb l'objectiu de recordar la importància de la prevenció i el diagnòstic precoç a l'hora de detectar qualsevol signe o anomalia en els pits de la dona.

L'Hospital Sant Joan, a través de l'Institut Oncològic de la Catalunya Sud (IOCS), és centre de referència en oncologia per a tota la demarcació i compta amb el Servei d'Epidemiologia i Prevenció del Càncer, encarregat de coordinar el Programa de Detecció del Càncer de Mama a Tarragona.

Aquest programa es va iniciar el 1998 per detectar la malaltia en una fase molt inicial, quan encara no ha presentat símptomes i quan la possibilitat de curació és més elevada. Des d'aleshores més de 125.000 dones de 50 a 69 anys, s'han fet com a mínim una mamografia preventiva, la qual cosa ha permès diagnosticar aproximadament cinc casos de càncer per cada 1.000 dones participants, la majoria dels quals s'han detectat en estadis inicials de la malaltia (més d'un 80%) i en molts s'ha pogut fer una cirurgia conservadora de la mama (al voltant d'un 90%).

Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS) el càncer de mama és el tumor maligne més freqüentment diagnosticat en les dones a nivell mundial. S’estima que una de cada vuit dones patirà un càncer de mama abans dels 75 anys.

A Catalunya, representa el 30% de tots els càncers en les dones. La supervivència global de les pacients amb càncer de mama, als cinc anys del diagnòstic, és del 90%, una dada que ha anat millorant els últims anys, gràcies als avenços en els tractaments i a la detecció precoç de la malaltia.

També, amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama, l'Associació Oncològica Amadeu Pelegrí ha instal·lat una taula informativa a la rambla del centre.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: