1 de 10
FAUNA

Endesa instal·la proteccions en torres del Baix Camp per protegir l'avifauna

S'ha actuat a l'Albiol i a la Selva

La companyia ha instal·lat proteccions per a les aus en torres elèctriques de pobles de la comarca | Endesa
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 19 d'octubre de 2021 a les 12:20 |
Aquest article es va publicar originalment el 19 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Endesa ha adequat recentment un total de 35 suports repartits entre els termes municipals d'Alcover i Mont-ral (Alt Camp) i l'Albiol i la Selva del Camp (Baix Camp). Aquesta iniciativa s'emmarca en el Pla Avifauna 2021 de la companyia, que complementa el conveni signat amb la Generalitat de Catalunya l'any 2020 per reduir el risc d'electrocució i col·lisió d'ocells a la xarxa.

L'any passat, Endesa va adaptar un total de 137 suports a les sis comarques que conformen el Camp amb una inversió de 479.500 euros. La reforma ha consistit a instal·lar en tres torres elèctriques de 25 kV diferents elements de protecció, com fundes aïllants, just abans i després de la cadena d'aïlladors i en tots els ponts per tal de reduir el risc elèctric en el moment en què una au aterra en un suport o aixeca el vol, ja que en estendre les ales hi pot haver contacte amb un cable i produir-se un arc elèctric.

En aquest sentit, tot i que els treballs estan encaminats a protegir l'avifauna, la seva execució també comporta una millora en la seguretat global de la línia i beneficia, per tant, la totalitat dels clients que en depenen, ja que un impacte d'un ocell al cable pot provocar una interrupció del servei. En aquest cas, l'adequació d'aquests suports comporta una millora de tota la infraestructura, que afecta de manera directa a 753 clients, i de manera indirecta, a tota la xarxa. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: