1 de 10
OCI

La rivalitat entre Reus i Tarragona, objecte d'una ruta teatralitzada

A càrrec d'Ans Educació, els dies 21 i 22 d'octubre

La ruta es fa els dies 21 i 22 d'octubre | Cedida
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 19 d'octubre de 2021 a les 09:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La rivalitat entre Reus i Tarragona que encara no ens han explicat. Aquesta es la nova proposta d’Ans Educació per a aquest octubre a la capital del Baix Camp. A través d’una ruta teatralitzada pels carrers del centre de la nostra ciutat, els seus components expliquen aquelles rivalitats històriques entre les dues localitats al llarg de la història.

La ruta compta amb diferents fases diferenciades que expliquen tres episodis històrics d’aquesta rivalitat entre veïns. El primer de tot ens situa a inicis del segle XIX, on es dirimeix la lluita pel poder polític i econòmic entre les dues ciutats i està encapçalada pel personatge del germà Joan, de l’antic convent de Sant Joan de Reus, qui ens explica algun que altre episodi en contra de l’arquebisbe tarragoní.

Més endavant la ruta va canviant el seu temps per dirigir-se en els temps revolucionaris del Reus del 1868, on apareixerà la figura del nunci municipal explicant els grans avenços reusencs d’aquella època. Per acabar la ruta comptarà amb la participació d’un camperol de l’edat mitjana enfadat per un episodi on els tarragonins i selvatans van intentar una “invasió” a Reus dins d’un conflicte medieval per les jurisdiccions. 

Reus, Tarragona i altres gresques neix per explicar tant a tarragonines com a reusenques episodis de la seva coexistència i aprofundir sobre les seves relacions durant la història. La ruta compta amb la participació de tres personatges teatralitzats però també amb la companyia d’un guia històric que ens situarà en el context i ens explicarà a través d’infografies i plànols la situació de cada etapa.

La interacció entre els dos serà el fil conductor d’una ruta que s’inicia al carrer de Sant Joan de Reus i s'acaba a la plaça del Castell de la mateixa ciutat. S’ha establert una durada d’una hora pels carrers cèntrics de Reus a través d’un horari de vespres els dies 21 i 22 d’octubre amb un preu de 3 euros per persona que hi vulgui assistir. Tothom que vulgui participar a la ruta haurà de fer la reserva pel web d’Ans Educació.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: