COMERÇ

Els tarragonins ja han reservat la meitat dels bons per al comerç

Es podran gastar a partir de divendres 22 d'octubre

per Nació Tarragona, Tarragona | 18 d'octubre de 2021 a les 14:02 |
Els comerciants, durant la presentació de la campanya de bons | Josep M. Llauradó
Més de cinc mil usuaris, en total 5.383, ja han descarregat els seus Bons Comerç Tgn, és a dir, més del 50% dels xecs ja estan esgotats, només cinc dies després d’obrir el termini. L'Ajuntament valora que són unes "xifres exitoses". “Estem molt satisfets. La gent ha respost perquè entenen que és una subvenció directa a l’establiment, però que beneficia a l’usuari final”, ha dit el regidor de l'àrea, Dídac Nadal, que ha afegit que “els Bons Comerç Tgn són una eina de recuperació econòmica que l’Ajuntament de Tarragona ofereix als comerços, conscient dels danys econòmics que els ha suposat la pandèmia”.

En total encara són vora un centenar els comerços adherits a la campanya, però en qualsevol moment els que vulguin s'hi podran afegir. Cada persona pot descarregar-se 10 bons per valor de 5 euros cadascun, és a dir, un total de 50 euros de descompte directe als comerços adscrits. A partir d'aquest divendres, 22 d'octubre, els usuaris podran començar a bescanviar els bons a tots els comerços adherits a la campanya.

La campanya està dotada de 500.000 euros, això suposa un total de 100.000 bons de 5 euros, és a dir, un total de 10.000 usuaris se’n podran beneficiar. Cada usuari té 15 dies per gastar els seus bons. Passat aquest temps, el bo o bons que no hagi gastat tornaran a incorporar-se a la borsa general. En el cas que en el moment de fer la descàrrega estiguin exhaurits, l’usuari haurà d’esperar que caduqui algun dels bons. Les persones que hagin perdut els bons perquè els han caducat, se’ls podran tornar a descarregar, sempre que n’hi hagi de disponibles.

Els Bons Comerç Tgn és una iniciativa d’estímul als establiments comercials, de serveis, d’hosteleria i de restauració, que s’emmarca dins la campanya anual Som Comerç TGN, impulsada per la Conselleria de Comerç. Es tracta d’una subvenció de 500.000 euros en bons descompte per dinamitzar les vendes dels comerços tarragonins. La Cambra de Tarragona, la Via T i l’Associació d’Empresaris d’Hosteleria de Tarragona col·laboren activament en la campanya Bons Comerç TGN. 

La campanya està oberta tant als tarragonins com a ciutadans d’altres poblacions, ja que es tracta d’un sistema de subvencions al comerç local. Hi ha tres maneres de descarregar els bons: o bé a través del web, o bé a través de l'aplicació Som Comerç TGN. També hi ha el punt físic de la Rambla Nova, a l'alçada de la Font del Centenari.
Participació