1 de 10
POLÍTICA

El PSC Reus carrega contra la «deixadesa» de parcs i zones verdes

Defensarà una moció al ple de divendres per inspeccionar aquestes àrees per "garantir la seguretat de la ciutadania"

Una imatge cedida pel PSC, d'una zona de joc infantil de la ciutat | PSC Reus
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 18 d'octubre de 2021 a les 13:26 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
“Que Reus sigui una de les ciutats amb menys parcs i zones verdes de qualitat de tot Catalunya és únicament culpa de la falta d’acció de Junts, ERC i Ara Reus”. D’aquesta manera, el portaveu del PSC, Andreu Martín, denuncia que “és intolerable l’estat de degradació en el que es troben la majoria d’espais a l’aire lliure del nostre municipi. No es pot seguir permetent la falta de voluntat del govern per disposar de més espais per aquests usos als carrers i barris de la nostra ciutat.”

El portaveu socialista ha lamentat, aquest matí de dilluns, que “amb el pas dels anys, nombroses àrees verdes, parcs i zones de jocs infantils s'han quedat obsoletes i es troben en un estat de deixadesa total”. En aquest sentit, Martín ha denunciat que “tot i que són múltiples les propostes que des del PSC hem presentat per tal de millorar i potenciar els parcs, àrees de jocs infantils i zones verdes de la ciutat, l’únic que rebem per part del govern municipal són paraules sense acció i absència de voluntat política”.

Com a mostra, Martín ha recordat que l’any 2020 van aprovar per unanimitat una proposta per aconseguir un Reus "més verd" i que gairebé 500 dies més tard "és decebedor veure com cap dels tres acords que es van aprovar està en marxa".

Des del PSC s'ha volgut recordar que fa "molts anys" que el partit demana millores en diversos parcs de la ciutat com Mas Iglésias, Juroca, Muralla, Mare Molas, Carrilet, el Carme o la Pastoreta, entre d’altres, i si bé s'ha celebrat que l’Ajuntament hagi licitat recentment obres de remodelacions en alguns, s'ha criticat que “les actuacions previstes pel consistori són quelcom insuficient per millorar prou l’estat actual en el qual es troben aquests parcs i potenciar el gaudi del veïnat”.

Mocions al plePer tot plegat, el PSC defensarà al ple del proper divendres (en directe, a Reusdigital.cat) una moció per reclamar inspeccions de diversos parcs de la ciutat "per tal de garantir la seguretat de la ciutadania, facilitar la seva inclusió tenint en compte totes les capacitats diverses i millorar-los mitjançant més il·luminació, més espais d’ombra, més bancs, més fonts d’aigua i més papereres amb reciclatge”.

A més a més, el PSC sol·licitarà que es creïn més espais de pràctica esportiva en diversos punts repartits per tota la ciutat i que cada reusenc i reusenca disposi d’un parc, zona verda i zona de jocs a menys de 5 minuts caminant de casa seva. 

Finalment, el grup municipal socialista portarà al ple una moció per tal que les entitats bancàries "reforcin els seus serveis i mantinguin obertes les oficines" que presten serveis als barris de Reus.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: