1 de 10
JUDICIAL

L'exdirector de la Ciutat Residencial de Tarragona, condemnat a dos anys i mig de presó per malversació

Es va casar al complex, es va apropiar d'apartaments i va oferir millors preus en perjudici de la Generalitat

Entrada de la Ciutat Residencial de Tarragona. | Tomàs Varga.
per Nació Tarragona, Tarragona | 18 d'octubre de 2021 a les 13:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els tres acusats en el cas de la Ciutat Residencial de Tarragona han acabat condemnats, segons han assenyalat fonts judicials aquest dilluns al matí. Un d'ells és Miquel Gubert, exdirector del centre, que es va casar en aquest equipament públic i des de fa anys abandonat.

Els fets es remunten a quan Gubert dirigia l'equipament públic, entre els anys 2000 i 2007. Aquell any va ser acomiadat. Abans, però, havia celebrat un casament amb 200 convidats a expenses de la mateixa Generalitat. El van acusar de ser el responsable d'una gestió fraudulenta i de facturar per sobre dels preus oficials a l'empresa Limonium, en mans del soci, i a Allegro&Divertimento, que controlava la seva dona. D'aquesta manera aconseguia treure rèdit de casals d'estiu, estances escolars, aniversaris i casaments, però també va treure benefici de l'apropiació d'apartaments.Els delictes pel qual ha estat condemnat Miquel Gubert són malversació, falsedat documental mercantil i infidelitat en la custòdia de documents. La pena dictada perla magistrada Maria Espiau Benedicto és de 2 anys, 5 mesos i 30 dies de presó i inhabilitació absoluta per 2 anys, amb inhabilitació especial per a l'exercici del dret al sufragi passiu, així com una multa de 9 mesos i 63 dies amb una quota diària de 3 euros, i inhabilitació per a exercir un càrrec públic de 15 mesos. 

Pel que fa a la seva dona, Yolanda G.L., l'han condemnada per un delicte de tràfic d'influències. En el seu cas, la pena és d'1 mes i 15 dies de presó, que se substitueix per 2 mesos i 30 dies de multa amb una quota diària de 3 euros, així com també se li imposa una multa de 9.000 euros per responsabilitat personal subsidiària. Finalment, el soci de Miquel Gubert, Sergi N. P., també ha estat condemnat per tràfic d'influències amb una pena similar a l'anterior, però la multa en aquest cas és de 2.000 euros.

Pel que fa al pagament de la responsabilitat civil a la Generalitat, els imports pugen a 36.396,17 euros en el cas dels dosi socis de Limonium, i també hauran d'abonar 7.664,06 euros en concepte d'indemnització a l'administració autonòmica. Finalment, el matrimoni haurà de pagar 35.939,77 euros també com a indemnització a la Generalitat.

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: