1 de 10
INFRAESTRUCTURES

Pas endavant del futur centre cívic Gregal amb l'adjudicació del projecte executiu

La previsió és que les obres comencin el 2022 i estigui operatiu a principis del 2023

Una imatge de la roda de premsa | Alba Cartanyà
per Alba Cartanyà, Reus, Catalunya | 18 d'octubre de 2021 a les 11:44 |
Aquest article es va publicar originalment el 18 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest mes d'octubre, l'Ajuntament de Reus adjudicarà el contracte per a la redacció del projecte executiu del futur centre cívic Gregal. Concretament, pel que fa a les obres d'adequació de la nau existent i tots els treballs necessaris a l'espai exterior de la zona d'accés. El govern preveu que les obres comencin el 2022, i que el nou equipament estigui llest el primer semestre del 2023. D'aquesta manera, la inversió del consistori és d'1 milió d'euros el pròxim any. 

Durant la roda de premsa que ha tingut lloc aquest dilluns 18 d'octubre al matí, la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, ha assenyalat que es tracta "d'un dels grans projectes inclosos en el Pla d'Acció Municipal (PAM)". Recull la voluntat "d'incrementar la xarxa municipal de centres cívics" i també "incorpora les aportacions de la ciutadania recollides durant el procés participatiu", ha constatat.

Nou equipament a la zona nord-est

Flores ha remarcat que el nou equipament pretén "donar servei a tota la zona nord-est de la ciutat", que comprèn el barri Niloga, el carrer Ample, la carretera de Castellvell, el parc de Sant Jordi, la plaça de la Llibertat, i la zona del carrer de Doctor Robert i els carrers adjacents. L'objectiu és "fomentar la vida associativa i la participació ciutadana", ha expressat la regidora.

Diferents actuacions 

El projecte bàsic contempla, entre altres actuacions, les següents: recuperar l'aire industrial en la imatge exterior de la nau, com a recordatori de l'esplendor que va tenir a l'època l'empresa del comerciant de vins, el Sr. José Boule; l'obertura d'una nova plaça a la cantonada dels carrers de Castellvell i de Gaudí; i una remodelació urbanística dels carrers per tal de prioritzar els vianants.

La planta baixa de l'equipament tindrà un vestíbul-recepció, set despatxos, una sala de reunions, un espai de joc infantil i família, un office, un nucli de banys, les escales-ascensor, l'escala intermèdia, un bar i una sala polivalent. A la primera planta hi haurà dos espais de trobada, una aula taller amb magatzem, el casal de gent gran, l'aula de formació doble amb possibilitat de compartimentació individual, quatre despatxos, un nucli de banys, una aula cuina, l'aula informàtica, vestuaris i una aula d'activitat física.

Inversió total de 2 milions d'euros

El pressupost d'inversions del 2022 preveu destinar 1 milió d'euros al nou centre cívic, ja que inclou la licitació i l'adjudicació del contracte d'obres. Com que el finançament és plurianual, la inversió total del projecte s'estima en uns 2 milions d'euros, tal com va anunciar el consistori el passat mes de juny.

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: