FAUNA

El Gepec denuncia l’afectació de la cacera a espècies protegides

El col·lectiu exposa el cas d'un astor ferit pels trets d'un caçador a la Picossa, a Móra d'Ebre

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 18 d'octubre de 2021 a les 17:19 |
Una imatge de l'au ferida | Cedida
El passat dimarts 12 d’octubre va començar la temporada ordinària de cacera, que s’allargarà fins al febrer. Durant aquests mesos, milers de caçadors del país tenen l’oportunitat de sortir a la muntanya a practicar aquesta activitat. El primer dia de la temporada de cacera, uns excursionistes van alertar al GEPEC-EdC que un caçador va disparar sobre un rapinyaire que volava a Móra d’Ebre, a la zona de la Picossa.

L'ocell és viuL’au que va caure "greument ferida" va resultar ser un astor (acipiter gentilis), un rapinyaire típic de zones boscoses que, com les àligues, els falcons o els voltors, està totalment protegit per la llei i la seva cacera "està totalment prohibida, perseguida i penada".

Des del GEPEC-EdC, i través d'un comunicat, s'ha apuntat que els seus integrants van poder donar instruccions als excursionistes "sobre què fer i com actuar en aquests casos". Per sort, l’ocell és viu i els excursionistes el van poder recollir. L’astor estava greument ferit pels trets, i va ser entregat als Agents Rurals per tal de derivar-lo a un centre de recuperació de fauna salvatge per intentar-li salvar la vida.

També es va informar als Agents Rurals dels fets per tal d’intentar depurar les responsabilitats que es derivin d’aquests actes. Per part del GEPEC-EdC, segons s'ha manifestat, es presentarà una denúncia "per tal que s’intentin depurar les responsabilitats sobre el culpable del tiroteig de l’astor i, si escau, sobre l’Àrea Privada de Cacera, que, segons la llei, també n’és responsable". 
Participació