1 de 10
POLICIAL

Alliberen cinc dones víctimes del tràfic internacional a Amposta

Les víctimes eren captades al Paraguai, el seu país d'origen, amb falses ofertes de feina per treballar a l'estat espanyol

Dos agents de la Policia Nacional espanyola | Policia Nacional
per Nació Tarragona, Tarragona | 18 d'octubre de 2021 a les 11:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Policia Nacional espanyola ha desarticulat una organització criminal transnacional dedicada, presumptament, a l'explotació sexual de dones en pisos de cites de la demarcació de Tarragona. En l'operació han estat alliberades cinc víctimes i s'ha practicat la detenció de deu persones, tres d'elles han acabat a la presó.

Les víctimes eren captades al Paraguai amb falses ofertes de feina per treballar a l'estat espanyol en la cura de persones grans. Un cop a la península, per pagar el deute contret amb l'organització, eren prostituïdes en pisos de cites on també eren obligades a consumir i vendre substàncies estupefaents a clients i toxicòmans.

Després de diverses indagacions, els agents van poder constatar que l'entramat estava dirigit per una dona d'origen paraguaià que residia a Amposta. L'organització comptava a Paraguai amb col·laboradors, que solien ser familiars, encarregats de seleccionar i captar dones que vivien en situacions de vulnerabilitat, a les que oferien la possibilitat de viatjar per treballar en la cura de persones grans.

L'organització, amb la col·laboració d'una agència de viatges de país sud-americà, traslladava a les dones amb avió amb escala a França. La mateixa agència era l'encarregada de proporcionar a les dones les instruccions i els diners necessaris (aproximadament 2.000 euros) per solucionar amb èxit el creuament de fronteres. Un cop a França, i després de tornar els diners, les dones viatjaven a l'aeroport del Prat, ​​on eren recollides per l'organització i traslladades a Amposta.

Quan les dones eren allotjades rebien la notícia del deute econòmic contret amb l'organització, que havien de saldar exercint la prostitució en els pisos de cites de què disposaven. En ocasions, i per garantir la diversitat en l'oferta als seus clients, la responsable de l'organització acordava amb altres proxenetes l'intercanvi de dones. A més, les víctimes eren obligades a consumir i vendre substàncies estupefaents als seus clients i als altres compradors, fet que els agents van poder constatar en un dels pisos que s'havia convertit en un punt de venda per a toxicòmans.

Els agents han dut a terme quatre escorcolls i quatre inspeccions en pisos de cites d'Amposta, als quals se sumen altres dues inspeccions a pisos prostíbuls de l'Aldea. En total s'han intervingut 8.605 euros en efectiu, 19 grams de cocaïna, dues balances de precisió i substància de tall, 6 telèfons mòbils, un ordinador portàtil i diversa documentació rellevant per a la investigació.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: