1 de 10
RECERCA

Estudien l'eficàcia d'un producte per reduir el colesterol

Fruit de la col·laboració entre el COFT i la URV

Una dotzena de farmàcies de la demarcació se sumen a l'estudi | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 18 d'octubre de 2021 a les 10:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) i la Universitat Rovira i Virgili (URV) col·laboren, a través de la Càtedra Uriach de Nutracèutica, en la realització d’un estudi clínic per provar l’eficàcia d’un producte nutracèutic, indicat per reduir el colesterol.

La nutracèutica, paraula derivada de nutrició i farmacèutica, fa referència a un aliment o part d’ell que, a més de nodrir l’organisme, aporta beneficis per a la salut, com ara la prevenció de malalties. Un total de12 farmàcies de la demarcació de Tarragona participaran en aquest projecte interdisciplinari mitjançant l’atenció farmacèutica i seguiment dels voluntaris durant cinc mesos aproximadament a través del control periòdic mensual del colesterol total, triglicèrids, glucosa, i, addicionalment, el pes, la pressió arterial i l’índex de massa corporal (IMC).

El Grup de Recerca en Nutrigenòmica del departament de Bioquímica i Biotecnologia de la Universitat Rovira i Virgili es farà càrrec del disseny del protocol d’assaig, la recollida i la interpretació de les dades. La realització d’aquest estudi clínic és la primera acció derivada del conveni específic del COFT amb la URV, el qual estableix canals de col·laboració amb la Càtedra Uriach de Nutracèutica.

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: