1 de 10
OPINIÓ

Ajuntament de Cambrils: segona moció de censura en menys de vint anys

per Lluís Rovira, Reus, Catalunya | 18 d'octubre de 2021 a les 09:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La moció de censura que s'ha perpetrat aquest mes de setembre a l'Ajuntament de Cambrils ha estat la segona que s'ha viscut des de la represa de la democràcia. L'anterior moció es va portar a terme el gener de l'any 2003 a falta de menys de mig any per les següents eleccions municipals. En aquella ocasió l'alcalde havia expulsat un regidor i el govern municipal s'havia quedat en minoria. Ara, 18 anys després, els motius d'aquesta jugada política han estat uns altres, ja que ha estat una de les tres formacions que integrava el govern municipal (NMC) qui s'ha associat amb els partits que estaven a l'oposició (PSC, Ciutadans, PP a més dels dos regidors no adscrits) per fer un nou govern i de retruc, ERC i Junts han passat a ser la nova oposició.

Aquesta maniobra política s'engloba en el tarannà tan característic que ha viscut la política municipal a Cambrils en aquests darrers 40 anys. En els successius mandats s'han donat tota mena de combinacions entre els partits. S'han fet pactes la mateixa nit de les eleccions per deixar fora del govern la llista més votada la qual cosa ha suposat que forces polítiques ben dispars s'hagin ajuntat per interès polític. I fins i tot s'ha fet alcalde al representant de la llista minoritària, com va passar l'any 1991. I Oliver Klein, estudiós de la política municipalista i amb 10 anys al capdavant de l'NMC, ha trobat, ara, l'oportunitat idònia per quadrar una carambola política que li ha permès complir el seu somni polític, ser alcalde de Cambrils. Una segona moció de censura en un mateix mandat és impossible, la llei no ho contempla. Així que el nou alcalde té 20 mesos pel davant per complir tot el que ha dit que faria.

D'entrada, però, l'inici d'aquest nou govern municipal no ha estat gens plàcid. En menys d'un mes ja s'ha produït la primera deserció. La portaveu del PSC, Ana López, presentava la seva dimissió, aquest dimecres 13 d'octubre argumentant motius personals. A banda, tot i presentar quin seria el nou cartipàs municipal quinze dies després de la moció de censura, ara, quan ja fa un mes, encara s'ha de formalitzar per ple aquest repartiment de les àrees de govern municipal. Tot apunta que aquesta pròxima setmana es farà aquest ple, però el que ara per ara no està gens clar és com hi podran participar els dos regidors no adscrits.


Lluís Rovira i Barenys és el director de revistacambrils.cat
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: