1 de 10
INFRAESTRUCTURES

L’estació provisional de Salou-PortAventura entra en funcionament

Imatge de l'estació | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 16 d'octubre de 2021 a les 16:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dissabte, Adif Alta Velocitat (AV) ha posat en servei l’estació provisional de Salou- PortAventura, situada a l'avinguda de Joan Fuster. Així, s’ha habilitat l’edifici prefabricat que garantirà el confort dels usuaris, fins a la construcció de l’estació definitiva. Cal dir que aquest fet coincideix amb el restabliment de la circulació de trens entre Salou- PortAventura i Barcelona i es recuperen les circulacions i horaris que hi havia abans del tall, amb motiu de les obres que Adif executa al Corredor Mediterrani, al voltant de Tarragona.

Els usuaris del tren poden comptar ja amb el servei de sis trens directes d’anada a Barcelona, més cinc més, amb transbord, a Tarragona. De tornada, és a dir, de Barcelona a Salou, hi ha quatre trens directes, i nou més, amb transbord a Tarragona.

Estació provisional

Amb la posada en funcionament de l’estació provisional es garanteix la funcionalitat de les instal·lacions fins a la construcció de la nova estació definitiva. Les obres es troben a punt d'adjudicar-se.

Les instal·lacions provisionals disposen d'un edifici prefabricat situat a l'exterior de l'andana actual i un nou accés, molt a prop de l'edifici, que consta d'una escala i una rampa des de l'Avinguda de Joan Fuster.

L'edifici és de planta rectangular de 26,65 m de longitud, 6,30 m d'amplada i una alçada interior de 2,75 m. Està compost per 9 mòduls prefabricats acoblats, amb una superfície total construïda de 167,9 m2.

Aquest edifici disposa de diverses dependències destinades a ús públic. El vestíbul principal, de 61,6 m2 de superfície, acollirà la zona d'espera dels viatgers, les màquines d'autovenda i de cancel·lació de bitllets, així com les màquines de venda automàtica. D'altra banda, s'habilitaran dos lavabos de 6,5 m2 cadascun, adaptats per a l'ús per part de persones de mobilitat reduïda i que, a més, han de disposar de canviador de nadons.

Aquesta actuació contribueix a la consecució de diversos dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) com són el número 9, que té entre els seus objectius desenvolupar infraestructures fiables, sostenibles i de qualitat; i el número 11, que persegueix proporcionar accés a sistemes de transport segurs, accessibles i sostenibles.

Finançament europeu

Les obres de construcció de la nova estació de Salou-Port Aventura (Tarragona) seran finançades per la Unió Europea -NextGenerationEU.
 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: