1 de 10
EQUIPAMENTS

Obre el nou Centre d'Innovació i Formació de la Diputació a la Boca de la Mina de Reus

Formarà més de 5.000 persones l'any

Torrent, Llauradó i Pellicer, a l'IMFE Mas Carandell de Reus | ACN
per ReusDigital, Reus, Catalunya | 15 d'octubre de 2021 a les 14:53 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; el conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent i l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, han inaugurat, aquest divendres, el nou Centre d'Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació a Reus. Es tracta d'un espai on s'imparteixen continguts adreçats a tècnics i càrrecs electes i on també s'hi ha instal·lat un laboratori d'innovació per al món emprenedor, amb l'objectiu d'impulsar el talent i el coneixement.

Es preveu que doni servei a més de 5.000 persones l'any. Durant l'acte d'inauguració, Noemí Llauradó ha destacat la importància d'aquest nou equipament: "La formació, la innovació i el foment de l'emprenedoria són fonamentals a l'hora d'obrir les nostres ments en l'aspecte individual i també col·lectivament com a regió, amb l'objectiu de generar noves oportunitats i, en definitiva, augmentar la qualitat de vida de les persones que hi viuen".

De la seva part, el conseller Roger Torrent ha fet èmfasi en el talent com a eina bàsica de creixement: "El desenvolupament econòmic de Catalunya s'ha basat en el talent humà". En aquest sentit, ha afegit que "és imprescindible que les administracions siguem innovadores".

Finalment, Carles Pellicer, ha destacat que "el coneixement sempre perdura, d'aquí la importància d'aquest centre". Al mateix temps, ha agraït que s'hagi ubicat aquest centre a Reus, i en concret en un espai "molt potent en matèria de formació".

El Centre d'Innovació i Formació Boca de la Mina acollirà tots els cursos i jornades organitzades per la Diputació adreçades al personal tècnic i els càrrecs electes del món local. En aquest sentit, Noemí Llauradó ha assegurat que "la formació i l'acompanyament que donem als professionals a través de les nostres aules esdevé fonamental en el procés d'adaptació de l'administració als temps actuals".

A més, el nou equipament també disposa d'una aula de prototipatge per a la fabricació digital i, entre d'altres, serà seu de trobades de la comunitat emprenedora, de processos de selecció i de jornades i cursos per impulsar l'emprenedoria i l'ocupació al Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès.

Equipament "més sostenible"El nou equipament s'ubica al passeig de la Boca de la Mina, un espai emblemàtic de la ciutat de Reus que recentment s'ha renovat, envoltat de natura i patrimoni. L'edifici, antiga seu de l'Institut Gabriel Ferraté i de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Reus, s'ha remodelat per convertir-lo en un espai ampli, polivalent i funcional.

Les obres s'han realitzat tenint en compte criteris de sostenibilitat i d'eficiència energètica. En concret, s'han millorat la façana, la coberta i el paviment per reduir la transmitància tèrmica i s'ha canviat el sistema de climatització. També s'hi preveu instal·lar plaques fotovoltaiques per a la recàrrega de vehicles elèctrics.

Tot plegat donarà com a resultat la reduccions de les emissions de CO2 (en un 77%), de demanda de calefacció (84%), de refrigeració (52%) i de consum energètic (70%). En un futur, també s'hi inclourà una caldera de biomassa que donarà servei al Centre d'Educació Especial Alba de la Diputació a Reus i a l'Escola Oficial d'Idiomes de la Generalitat.

Les obres han suposat una inversió d'1.764.389 d'euros i han comptat amb un finançament procedent del FEDER de 764.467 euros.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: