SOCIETAT

​Voluntaris recorreran la setmana que ve els carrers de Tarragona per registrar persones sense sostre

Inés Solé, consellera de Serveis Socials, reclama a la Generalitat que "assumeixi les seves responsabilitats"

L'acte se celebrarà el 9 de novembre | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 15 d'octubre de 2021 a les 11:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El dia 9 de novembre a les 11 de la nit més d'un centenar de voluntaris recorreran els carrers de les diferents zones de la ciutat de Tarragona per detectar la presència de persones sense sostre. Després de parlar-hi, ompliran una fitxa i a partir de mitjanit se centralitzarà tota la informació per traçar les polítiques en base a la realitat del moment. Es tracta del tercer recompte que es fa a la ciutat, després que al 2017 se'n trobessin 63 i al 2019 84. La previsió és que aquest 2021 la quantitat pugi substancialment, a causa de la crisi econòmica en plena pandèmia.

L'avaluació pretén ser una "diagnosi real" conjunta amb les entitats que treballen amb aquestes persones i per la sensibilització sobre aquesta problemàtica. "Hem d'atacar el problema estructural que comporta el sensellarisme, sobretot amb polítiques d'habitatge", ha assenyalat la consellera i presidenta de l'Institut Municipal de Serveis Socials, Inés Solé, que ha anunciat la posada en marxa de dos nous pisos de parc públic i l'ampliació de les instal·lacions existents. "La situació és cada cop més greu, no deixarem ningú enrere", ha afirmat Solé en roda de premsa.

Ara bé, l'Ajuntament exigeix de nou que la Generalitat assumeixi les seves responsabilitats. "El sensellarisme s'ha d'abordar amb una governança àmplia", ha afegit la consellera, que té previst reunir-se aviat amb el govern autonòmic per tal que aportin els recursos necessaris i actualitzin el contracte-programa que, "des de 2019, no s'ha fet".

Per tal d'apuntar-se a la iniciativa, l'IMSS ha obert un web i ha dividit en dos perfils diferents les persones interessades a col·laborar: d'una banda qui faci el recorregut in situ, però també qui doni suport des del centre de coordinació a l'operatiu. A causa de la pandèmia, no hi haurà pica-pica posterior sinó que es donarà una bossa als participants, alhora que totes les activitats es faran a l'aire lliure. Hi ha de temps per afegir-s'hi fins al 28 d'octubre. Una altra diferència és que la formació prèvia per part de professionals es farà telemàtica i en dos torns, de matí i de tarda. Els punts de trobada seran a Sant Salvador, Sant Pere i Sant Pau, la Part Alta, el centre, Torreforta i Llevant.

Si bé el consistori ja preveu un increment de persones sense sostre, el fet que Tarragona sigui una "ciutat de pas" permet analitzar que les persones que s'identifiquin al novembre seran d'un perfil més "cronificat". Amb la informació recollida i el resultat de la reunió amb la Generalitat, l'àrea de Serveis Socials decidirà quina estratègia seguir, amb la possibilitat d'impulsar un centre de dia o un alberg municipal.
 
 

 

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: