POLÍTICA

El ple de Mont-roig aprova el canvi de modalitat de gestió urbanística de La Ribera, Paradís Nord i Parc Mont-roig

Volen impulsar la urbanització pendent d’aquests àmbits i permetre que l’Ajuntament pugui recepcionar-les definitivament

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 15 d'octubre de 2021 a les 10:55 |
Una imatge del ple | Cedida
El ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, celebrat aquest dimecres 13 d’octubre, ha aprovat modificar el sistema d’actuació urbanística dels Polígons d’Actuació Urbanística PAU 6 “La Ribera”, PAU 18 “Paradís Nord” i PAU 19 “Parc de Mont-roig” que passaran de la modalitat de compensació bàsica (sistema d’actuació urbanística establert pel POUM) a la modalitat de cooperació.

L’objectiu és acabar la urbanització que està pendent en aquests àmbits des de la seva creació, condició indispensable perquè l’Ajuntament pugui recepcionar-les definitivament. Fonts municipals han volgut recordar que les urbanitzacions del municipi delimitades com a PAU no compten amb els projectes d’urbanització i cessions de zones verdes o equipaments finalitzats i que la redacció dels instruments de gestió urbanística i l’execució de les obres necessàries són un deure dels propietaris dels immobles inclosos en el seu àmbit.

En aquests tres casos han transcorregut més de 15 anys des de l’aprovació del POUM, sense que per part dels propietaris s’hagi iniciat cap tràmit (ja sigui per manca d’acord, voluntat o capacitat). De fet, aquests tres PAU es caracteritzen per una elevada complexitat, amb una estructura de la propietat que dificulta molt que els propietaris puguin tirar-ho endavant.

En aquest context, des de l’Ajuntament es creu necessari modificar el sistema d’actuació urbanística per tal d’agilitar la gestió d’aquests polígons i materialitzar els objectius del POUM. Amb la modalitat de cooperació correspon a l’administració la formulació del projecte de reparcel·lació i d’urbanització, així com l’execució de les obres d’urbanització. L’Ajuntament avança el seu cost, que posteriorment repercuteix a tots els propietaris d’immobles inclosos en el seu àmbit. És a dir, l’Ajuntament s’ocuparà d’impulsar la gestió del PAU per completar les obres d’urbanització pendents (asfaltat, clavegueram, enllumenat…) i les cessions, que hauran de pagar els propietaris de sòls i immobles. Un cop finalitzada la gestió es podran donar llicències d’obra en aquests àmbits.

Nova ubicació de l’Ecoespai i aprovació de dues mocionsEl plenari també ha aprovat una modificació puntual del POUM per a la implantació de l’EcoEspai a la plaça de Girona. Amb la construcció d’aquest equipament en aquesta plaça es vol donar vida i dinamitzar aquesta zona de Miami Platja.
Finalment el plenari també ha aprovat dues mocions presentades pel grup municipal d’ERC-MES. Es tracta d’una moció per a sol·licitar el retorn de l’IVA reduït del 10% als establiments d’estètica, barberia i perruqueria i una altra moció contra l’increment dels preus de la llum. 
Participació