MEMÒRIA HISTÒRICA

Reten homenatge a Lluís Companys en el 81è aniversari del seu afusellament

La secció local d'ERC ha organitzat un acte a la plaça de Catalunya

per Marià Arbonès, Reus, Catalunya | 15 d'octubre de 2021 a les 10:00 |
Una imatge de l'acte | Cedida
A les 7 del matí, a la plaça de Catalunya de Reus, la secció local d'Esquerra i els regidors republicans han dut a terme un acte de reconeixement i de record a Lluís Companys, en el 81è aniversari del seu afusellament. L'acte també ha comptat amb la presència de membres del col·lectiu Avis i Àvies per la llibertat de Reus.

La presidenta de la secció local, Eva Ferran, ha llegit un manifest, tot recordant que han passat 81 anys des que l'estat espanyol sota la dictadura feixista del general Franco va assassinar al president Lluís Companys al castell de Montjuïc: "Vuitanta-un anys després, el Regne d'Espanya encara no ha demanat perdó ni ha anul·lat la farsa de judici que el va condemnar a mort. Per això, el Parlament català aprovà una llei que declarà il·legal el consell de guerra".

També hi ha hagut un parlament de la vicealcaldesa Noemí Llauradó, qui ha acusat l'estat de "no cessar en la repressió" i que, per això, "cal reafirmar-se en les conviccions pròpies i en la necessitat de continuar en el compromís de la independència i la República".
Participació