EXPOSICIONS

Cambrils acull l'exposició «Més enllà de les trinxeres» d'Alec Wainman

La mostra de fotografies de la Guerra Civil es podrà visitar fins al 10 de desembre

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 15 d'octubre de 2021 a les 09:41 |
Una de les fotografies | Cedida
L'exposició Més enllà de les trinxeres (1936-1939). Fotografies d'Alec Waiman s'inaugura aquest divendres 15 d'octubre a dos quarts de 8 del vespre a la sala El Pati del Centre Cultural de Cambrils (carrer Sant Plàcid, 18). L'activitat s'inclou dins de la programació del Campus Extens de la URV i del XVè Cicle de Memòria de Tardor 2021, que enguany està dedicat a la Segona República espanyola.

La mostra, que es podrà visitar de dilluns a divendres de 9 del matí a 9 del vespre fins al 10 de desembre, està produïda pel Museu d'Història de Catalunya amb la col·laboració de la Xarxa de Museus d'Història i Monuments de Catalunya, la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya i arriba a Cambrils de la mà del Departament de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils, l'Arxiu Municipal de Cambrils i Museu d'Història de Cambrils.

Alec Wainman va ser membre de les Brigades Internacionals i amb la seva càmera Leica va deixar un testimoni excepcional d'aquelles persones voluntàries que venien d'altres països en defensa dels ideals republicans, així com les seves experiències en un moment convuls que va acabar amb la República.

L'exposició presenta una selecció de fotografies inèdites que ens mostren els rostres, les històries i el dia a dia del conflicte des de la visió d'un jove aficionat a la fotografia, que va ser present al conflicte com a voluntari sanitari des de l'agost del 1936, enrolat a la Unitat Mèdica Britànica (BMU). Amb el pas dels anys, les seves imatges, de gran valor humà, han esdevingut un document històric i la història del seu arxiu fotogràfic ens recorda el periple viscut per altres col·leccions de gran valor com les de Robert Capa, Gerda Taro, David Seymour i Agustí Centelles.
Participació